You Tube met Joep

0

Mijn zoon is gek op filmpjes kijken. Vooral You Tube is favoriet, Hij kan dan naar hartenlust de filmpjes vooruit-, terug- en stilzetten en tussen de filmpjes switchen. Normaal doet hij dit op de computer van zijn vader. Hij kijkt dan met name filmpjes van Bob de Bouwer (in 80 verschillende talen), Shaun the Sheep, de Koalabroertjes, de Efteling en Duinrell. Soms kijkt hij ook filmpjes met domme stunts waarin mensen dan genadeloos op hun bek gaan of filmpjes van Bernard Bear. Dan zit hij te schateren achter het beeldscherm.

Gisteren verveelde ik me en besloot ook eens You Tube te kijken op mijn laptop. Dit had Joep binnen no-time door. Toevallig zat ik ook nog iets te kijken wat hij van de televisie kende, Jeff Dunham. Hij kroop op mijn schoot en ik had niets meer te vertellen over de laptop.

De reis die wij toen door de filmpjes maakten is op z’n minst interessant te noemen. Nadat hij een keer of twintig tussen twee filmpjes van Achmed the Dead Terrorist had geswitcht, besloot hij dat het tijd werd voor hardcore anime.

We gingen van countdowns van best anime anti-heroes en most awful villains naar most epic anime fights en tragic deaths. Gelukkig kijkt hij de filmpjes niet af en is het zappen en switchen leuker dan het echte kijken.

Toen hij de tekenfilms zat was ging hij over naar top tienen van most haunted houses en daar vandaan moeiteloos naar de intro’s van Ghosthunter shows. Die shows zijn gelukkig nauwelijks spannend te noemen, maar de intro’s zijn vaak wel interessant en die kun je eindeloos herhalen. We eindigden bij een documentaire over de Bell Witch. Toen vond ik het genoeg geweest en zei dat hij naar bed moest.

Toch vind ik het wel grappig hoe hij van komedie naar horror weet te surfen in minder dan 10 minuten zonder een zoekopdracht.
Ik heb ook geen idee wat er in zijn koppie omgaat. Hij kan niet praten en functioneert op het niveau van ongeveer een 4 jarige. Ondanks dat hij  al 10 jaar oud is, is hij het toonbeeld van onschuld.

Daarom verbaas ik me toch iedere keer weer dat hij een voorliefde heeft voor filmpjes met horror, spanning en keiharde droge humor. Dat zal hij wel van zijn ouders hebben, vermoed ik.

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: