Het wordt jaarlijks: Twitterbitches, de analyse

3

y0ychwnVreemd volk, die Twitterbitches, want wat doen ze daar eigenlijk.. op Twitter? Van mannen weet ik het wel, eloquente discussies gaan nu eenmaal dag en nacht door, we luisteren netjes naar de ander, tonen begrip voor elkaars omstandigheden en situaties en proberen via monoloog en discussie tot afgeronde conclusies te komen. Maar bij vrouwen ligt dat anders, niemand weet wat hen precies drijft. Ze roepen de gekste dingen en zijn weer weg.

Ik heb geprobeerd een en ander te categoriseren om inzicht te krijgen in de beweegredenen van de Twitterbitch. Hieronder de meest opvallende types. De volgorde is willekeurig, ze komen allemaal in gelijke mate voor, per categorie een drietal voor zichzelf sprekende voorbeelden ter illustratie:

De Gewone Huis Tuin en Keuken-kip:
Met hoofdletters. Twittert graag, all the time, any time, met een aan waanzinnigheid grenzende gedrevenheid, over haar grote passie: ZICHZELF. Weet elke discussie zo te draaien dat ‘het over haar gaat’.
Staat bij velen op mute, want na een week weet iedereen het wel. Gelukkig weet zij niets van dat muten want: totaal digibeet. Ze komen in de duizenden voor. Runnen vaak een eigen site om over het wel en wee van zichzelf te praten.

Voorbeelden van de gewone kippen zijn:   @DianavanderWal @_BrenB_  en @Irenenieuws
De Moederkloek:
Ook met hoofdletters. Is er meestal onder eigen naam, dag en nacht, met een aan waanzinnigheid grenzende gedrevenheid, over haar grote passie: HAAR KINDEREN. Weet elke discussie zo te draaien dat ‘het over die O ZO LEUKE *KUCH* KOTERS gaat’. Staat bij velen op mute, want na een dag weet iedereen het wel. Gelukkig weet zij niets van dat muten want: totaal digibeet. Ze komen in de duizenden voor.
Voorbeelden van Moederkloeken zijn @Lautje4671  @DianavanderWal en @mullertje
De Kip zonder Kop:
Ratelt een onduidelijk verhaal af. Het gaat he.le.maal. nergens over en heeft dus geen begin of eind. Hoeft ook niet: niemand luistert.  Kijken nergens naar en struikelen over alles. Brekebeentjes! Lopen van de ene in de andere valkuil, over and over again.

Voorbeelden van  kippen zonder kop zijn: @Irenenieuws  @DianavanderWal  en @_BrenB_ , (toeval!)

De Kip zonder Cloaca:
Prietpraat, nooit eens een geintje! Twittert voor haar gezelligheid wanneer het haar uitkomt. Is een meesteres in het ontwijken van erotisch getinte gesprekken. Is allergisch voor geslachtsdelen in het algemeen en piemolpics in haar DM in het bijzonder.  Het gaat al gauw over haar gortdroge voortuintje of haar nieuw aangeschafte, miauwende, sproei-installatie. BEWARE: Seks = een block
Voorbeelden van cloaca-loze kippen zijn: @DeRavissante @DianavanderWal en @Charcastisch (<- sorry sweety)
De Gans:
Dom… DOM! DJEEEZSSS ZO DOM! On-fakking-be-leavable. We mogen blij zijn dat de Gans zelfstandig kan poepen maar ze begrijpt verder niets. Trappen overal in. VMBO-tiepje. Heeft een minikroketje waar anderen hersenen hebben zitten. Stemt Groenlinks omdat Jesse Klaver van ieder1 is… zo eentje!
Voorbeelden van die Domme Gansjes zijn: *namen bekend bij de redactie*
De Klapperende Eierstok:
Leuke frisse vrouw met kwijlende eierstokken die dreigend als een drummende tijdbom door je TL tikken. Ze wil zwanger worden; WEER…. en NU! Al haar tweets gaan over conceptie en/of baren. Wilt niets liever dan afspreken en aan de slag. Zo nodig met “for-ever-alone-figuren. (oh..hoi… @Eenzaamko76) Bekendste openingszinnen zijn: “Hee hallo …neuken?” en .. “wat doen we, spuug of olie?”  Ziet Twitter als een datingssite. Als ze niet online is, is ze aan het oefen-persen in de keuken.
Voorbeelden van klapperende eierstokken zijn @devineskye @gingeraleplus en @iktwitelkedag
De Barneveldse Vreet Hoen:
Een veelvraat. Alles moet op. Leeft tussen de maaltijden door. Eet iedere maaltijd tot aan de pijngrens and soms beyond. Droomt van een bacon-kaas-druivensuiker-fruittaart. Heel Holland Bakt gaat feitelijk over haar. Smoezelig toetsenbord en vettige muis behoren tot haar standaard uitrusting. Ze vindt Ton Elias de leukste tweep ever en is gek op politieke discussies, maar dan wel met gefermenteerde krenten en poedersuiker.
Voorbeelden van Vreet Hoenen zijn: @******7072 @******105kg en @******maatje54
*Volledige namen zijn bij de redactie bekend.*
The Hot Chickie.
Lekkerste chick ever! Hier doen we het allemaal voor. Voor 1 minuut gesprekstijd levert iedere man graag zijn linker teelbal in. Lekkerder wordt het niet. Twitteren met een gegarandeerde happy ending. Mannen retweeten ALLES wat ze schrijft… ongezien! Alfa en Omega. Hallé fakking Luja! 
Voorbeelden van Hot Chickies zijn: @Beetjedewee @DesDuivelsch en @Fleurcompassion

 

Conclusie:
Wil je een normaal gesprek? Ga ouderwets de kroeg in. Dat is beter voor iedereen.

Met vriendelijk groet

Henk Sinatra, cabaretier

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

3 reacties

  1. Meesterlijk!!

    Dit schreeuwt om een vervolg met vervelende twitterheerschappen

    Gratis idee. Van mij, voor jou.

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: