Wat wil de vrouw, een paard of een man?

5

Als eeuwig paardenmeisje heb ik de laatste tijd nogal wat gesprekjes over paarden in combi met DE MAN. Wat we liever hebben… En waarom in vredesnaam, die knollen. Is het een vervanging voor een man? En of we het dus doen vanwege de seks….

HUH?

De oeroude mythe. Seks op een paard, als in een orgasme tijdens het rijden, het schijnt sporadisch voor te komen, getuige deze discussie op een groot landelijk paardenforum. Vrouwen mochten om die reden vroeger zelfs niet paardrijden, of alleen op een speciaal dameszadel. Zo dus, keurig met twee beentjes aan een kant.Hincapie1
Maar een regelmatig orgasme tijdens het rijden, ehhh, nee. Want echt he, dan zit je wel heel beroerd op je paard hoor. Op je paard zit je op je kont, je zitbeenknobbels, dus je edele vrouwendeeltjes komen op geen enkele manier in aanraking met.

Wat is het dan wel?
Ik geef eerlijk toe, ook ik heb een levenslange fascinatie voor paarden, al van af het moment dat mijn gedachten begonnen denk ik aan paarden, nog voordat ik ze zelf had of reed. Ik kan niet zonder. Het begon als een kindersprookje, een droom van een fabelachtig dier, en het werd een levenswijze toen ik ze eenmaal zelf had. Ik wil dus ook wel eens weten hoe het zit.

Ich habe dazu eine empirische Untersuchung gelesen. Hier las ik dat vrouwen vanaf klein meisje al hun paard zelfs nog boven hun eigen moeder waarderen, en ver boven vrienden en relaties. Een paard is een figuur waar vrouwen van kleins af aan zich gemakkelijk aan binden, als aan hechte familie. Als er aan vrouwen gevraagd wordt wat ze mee zouden nemen naar een onbewoond eiland dan staat het paard tussen de naaste familie, en u raadt het al, ver boven de eventuele man/partner. Dus ja, als we moeten kiezen tussen man en paard, dan delft die man sowieso het onderspit.

Het is dus geen seks

Wat voor gevoel krijgen we dan wel bij het paard? Want het is niet alleen het rijden, er gaan flink wat periodes voorbij dat ik nauwelijks rij, maar toch is daar dat paard, altijd, elke dag. Ik mis mijn paarden verschrikkelijk als ik op vakantie ben. Uit het onderzoek komt inderdaad geen seks als antwoord naar boven, maar gevoelens als vrijheid, verbondenheid, zekerheid en geluk. We voelen ons geborgen en gelukkig bij ons paard, ook al rijden we niet.

47924_3877083565093_342900579_nAiii, dat zal pijn doen, heren. Kunt u ons die basisbehoeftes niet voldoende geven? Nee, blijkbaar niet, anders zou u wel op 1 staan. Wij vrouwen voelen ons gewoon vrijer, geborgener, gelukkiger, zekerder en meer verbonden met ons paard dan met onze mannen.

 

Onze droom, onze vrijheid, onze vriend die ons nooit in de steek laat, ons sprookje, ons paard. Ik denk dat deze poëtische uitspraak van de fokkers van de mooiste stamvader van ons hedendaagse paard, het Arabische paard, alles zegt:

 

‘When God wanted to create the horse,
he said to the South Wind
I want to make a creature of you.
Condense.
And the Wind condensed.’

400683_194483694032098_457027304_n

 

Bronnen:

Bokt

Warum Mädchen und Frauen reiten

5 Redenen waarom paardrijden zo leuk is.

 

 

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

5 reacties

  1. Rolande De Bruyn on

    Gewoon de waarheid, zijn mooie , verstandige , elegante dieren, heb er zelf jarenlang ook één gehad en kon al mijn geheimen aan hem kwijt….Mis hem zelfs nu nog !!!

  2. Achter vrijwel ieder paardenmeisje staat een man – of beter gezegd: iemand die voorzien is van een welgevulde portemonnee, want paardenmeisjes zijn natuurlijk niet goedkoop. Echte paardenmeisjes zijn een uitzondering op de regel – en met ‘echt’ bedoel ik meisjes die ook kunnen bekappen, tandjes vijlen, the works – maar ze bestaan inderdaad, als je er tenminste één kunt vinden (iets met speld en hooiberg). Qua seksjuwele ontlading zijn paardenmeisjes – net als hockeymeisjes – overigens niet te versmaden, hetgeen de auteur helaas vergeet te vermelden. Maar ik snap dat wel.

  3. Ik lees op deze blog toch regelmatig stukken waarin feitelijk gesteld wordt dat generaliseren een doodzonde is, want dan hoef je geen medeleven te tonen en kun je jezelf lekker gemakkelijk overal vanaf maken. Behalve blijkbaar wanneer blog schrijvers dat zelf doen. Ook hier weer, want ‘wij vrouwen’. Nou, volgens mij betreft dit onderwerp ook maar een kleine minderheid van jullie sekse hoor.

    • Ja Niek, het gaat hier over vrouwen die paarden hebben, dus inderdaad, geen meerderheid. Die categorie beperk ik al direct dus ik denk dat je een en ander verkeerd begrepen hebt, het gaat niet over ‘de vrouw’ maar over ‘de vrouw met paard’. En aan vrouwen die paarden hebben (waar ik er 1 van ben) worden wel steeds dezelfde domme vragen gesteld door generaliserende mannen die denken leuk te zijn. Vandaar dat ik die vragen uitlicht en probeer er een leuk te lezen en redelijk wetenschappelijk onderbouwd stuk met antwoorden over te schrijven. Verder: het zou, met name voor jezelf, prettig zijn als je het onderscheid leert zien tussen ironisch of humoristisch bedoelde stukken, die licht provocerend zijn en op die manier mensen tot denken zetten, en de serieuze materie die dat weer op een andere manier doet. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden, beide wegen zijn effectief, en betreffen verschillende doelgroepen.

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: