We doen allemaal aangifte!!

0

Als ik het niet eens ben met het gedrag dat iemand vertoont of woorden die hij spreekt, spreek ik daar die ander op aan. Of ik denk dat het sop de kool niet waard is en ga over tot de orde van de dag. In de virtuele wereld gelden andere normen, zo lijkt het soms. Die ander aanspreken gebeurt vanwege de veilige afstand op een veel agressievere wijze. Scheldwoorden, verwensingen zijn aan de orde van de dag. Vanuit je luie stoel de boel een beetje opstoken.
Datzelfde opstoken geldt voor de nieuwste manier van “elkaar aanspreken” namelijk het doen van aangifte bij de politie. De meest stompzinnige zaken brengen we de politie in stelling. Google voor de grap maar eens “onzinnige aangifte” dan krijg je een paar mooie voorbeelden. Daaruit blijkt dat aangifte doen al lang niet meer gebeurt omdat men vindt dat er opsporingsonderzoek gedaan moet worden naar een vermoedelijk strafbaar feit, maar omdat men de behoefte heeft uiting geven aan een gevoel van ongenoegen. Dat kan tegen een bepaald iemand zijn maar ook tegen een bepaalde situatie.

Laat een ding helder zijn: daar is het strafrechtelijk systeem in ons land niet voor en op ingericht. De politie moet boeven vangen. Maar als iedere idioot in Nederland naar de politie loopt om aangifte te doen als hem of haar iets niet aan staat en vervolgens ook nog verwacht dat er iets mee gebeurt gaat het ergens vastlopen. Dat is geen rocketscience !!
Als u troep in het toilet blijft gooien dat niet via het riool afgevoerd kan worden zult u op enig moment een verstopping krijgen.

Laten we het strafrecht nou vooral gebruiken waar het voor bedoeld is. En als je het ergens niet mee eens bent of opgewonden van bent geraakt spreek daar dan de veroorzaker van dat gevoel eens op aan. Zonder agressie maar gewoon omdat je een (andere) mening hebt. Spreek die mening eens uit zonder de ander het idee te geven dat hij een volkomen idioot is. Gewoon het gesprek aangaan met elkaar ( ja da’s best eng :-)). Dat heeft twee voordelen: we praten weer als gewone mensen op een respectvolle manier met elkaar en – niet onbelangrijk – de politie kan zich weer richten op de taak waarvoor ze is ingehuurd.

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: