Vrouwen met ballen

2

Een paar jaar geleden schreef ik voor een vrouwenmagazine een hele serie peptalks om vrouwen een subtiel schopje onder het kontje te geven. Female power, we kunnen verschil maken.
Was die schop nodig dan? Ja. In mijn ogen wel.
Gezien de reacties destijds zeker. Ik werd bestempeld als feministe (haha), kreeg reacties als ‘jij schrijft wat wij denken’ en werd op twitter verkozen als een nieuw kopstuk in de politiek (helaas, die aspiraties heb ik niet). Grappig maar ook confronterend.
Want er ontbrak, en ontbreekt in mijn ogen iets essentieels bij ons vrouwen: een flinke dosis zelfvertrouwen. Ook anno 2016 zie ik dagelijks om mij heen dat die schop nog net zo hard nodig is. We hebben wel degelijk wat te melden maar ons geweldige en oh zo lage zelfbeeld zit ons grondig in de weg. En dan laten we ons vervolgens compleet overschreeuwen door de Donald Trumps van deze wereld. Gevalletje jammer.
Ik heb dan ook zo’n ontzettende zin om weer eens zo’n peptalk te schrijven. Omdat ik overal nog steeds vrouwen tegenkom waarvan ik denk: Doe je mond open! Hou op met zielig zijn en zeg het!
Je hebt iets belangrijks te melden. En dan kun je wel heel gefrustreerd gaan doen omdat niemand luistert maar dat is toch echt je eigen schuld. Als jij de wereld niet laat weten wat je mening is zal er op zeker niets veranderen.

Ik denk nog steeds dat de wereld een beetje beter wordt als er wat meer vrouwen ballen durven te hebben. Als er wat meer vrouwen durven te vechten voor hun principes en durven te blijven staan, ondanks het geschreeuw. Onze vrouwelijke visie, eindelijk eens niet gebaseerd op testosteron, kan wel degelijk verschil maken.

Ik geloof daar in, en geef jullie graag een podium. Wil je meepraten over dit onderwerp of een bijdrage leveren? Mail dan naar: dedagelijksespiegel@gmail.com

Fuck die onzekerheid! What the world needs now, is female power.

 

 

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

2 reacties

  1. Beste Diana, ter informatie:

    (Info van ‘Care for Women’) Het geslachtshormoon testosteron. Veel mensen denken dat dit hormoon alleen bij mannen voorkomt, maar ook vrouwen maken testosteron aan. De eierstokken en de bijnier zorgen ervoor dat er testosteron wordt aangemaakt, en dat dit in kleine hoeveelheden wordt vrijgelaten in de bloedbaan.

    ook vrouwen kunnen dus last hebben van testosteron. Daarnaast speelt Oestrogeen ook een grote rol bij de stemmingswisselingen van vrouwen. Ik heb in mijn leven de nodige leidinggevenden meegemaakt die bepaald niet sociaal te noemen waren naar het personeel, maar de ergste was een vrouwelijke directeur. Ook onder vrouwen lopen dus ‘testosteronbommen’ rond. Mijn devies (geleerd van mijn moeder :-)) was, is en zal daarom altijd blijven ‘de juiste man/vrouw op de juiste plaats’. Daar past helemaal geen voorkeur voor geslacht in en ook geen maatschappelijk of sociaal onderscheid tussen geslachten.

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: