Vragen? Oplossingen?

1

Ik lees net dit artikel http://www.nu.nl/geldzaken/4062652/bijna-helft-van-leegstaande-woningen-toch-in-gebruik.html op Nu.nl een een paar vragen komen bij mij boven borrelen.

Er staan dus 101.000 woningen leeg die beschikbaar zijn voor de woningmarkt, daarvan is 12 %, dus 12120 woningen, een corporatiewoning en 40%, 40400 woningen, zijn huurwoningen in de particuliere sector en van beleggers. Bij elkaar praten we dus over 52.520 leegstaande huurwoningen die wachten op nieuwe bewoners. Volgens andere gegevens van het CBS zijn er naar schatting 25000 mensen dakloos in Nederland en in 2014 hebben ongeveer 24000 mensen asiel aangevraagd. Ik weet niet of jullie het ook zien maar ik zie oplossingen.

Leegstand kost geld, de eigenaar moet het pand onderhouden, een leeg pand verpaupert in een razend tempo. Er moet energie betaald worden om ervoor te zorgen dat de boel niet bevriest, tuinen moeten onderhouden worden om de aanblik van de buurt niet te laten verloederen.

Ik weet dat het te simpel is om te stellen dat als we iedere dakloze en asielzoeker een huis geven dan houden we er nog ruim 2500 over maar eigenlijk zou het wel zo simpel moeten zijn.

Graag hoor ik jullie mening en hoe jullie denken over deze problemen?

Groet Frank

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

1 reactie

  1. Beste Frank,

    Wel eens een wachtlijst gezien voor huurwoningen in de meeste steden van Nederland? Jaaaren wachten, soms wel 7 of 8. En in tussentijd een kamertje huren voor dezelfde prijs als de huurwoning.
    Idee: maak van je verhaal nou eens geen optelsom maar een eerlijker verdeelsom …

    Groetjes, Petra

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: