Votre Dame

0

April is ongetwijfeld de maand van de schijnheiligheid.

We hebben het in de eerste helft allemaal kunnen aanschouwen: hysterisch SBS6- publiek dat zich krijsend ter aarde stort omdat een kerk in Frankrijk in de fik is geraakt tijdens achterstallig onderhoud.
(V.w.b. achterstallig onderhoud houd ik persoonlijk nog even een slag om de arm. Die brand kan natuurlijk ook door Emmy Macron zelf aangestoken zijn om zo protesten van de gele hesjes wat te smoren. Ook wil ik op voorhand geen Zionistisch complot of een verwarde -moslimdienietsmetdeislam- te maken heeft uitsluiten. 
Paranoïde? Ik? Misschien wel maar ook ik heb net als vele duizenden anderen die mysterieuze man (Jeroen van Koningsbruggen??) op een van de torens zien staan, en wat moest hij daar?)

Duizenden schoolkinderen hebben, opgefokt door hun linkse leraren en onder het toeziend oog van klimaatactiviste en Zweedse jeugdpuist Gretha Thunberg droogbloemen tegen de torens die nog overeind staan gelegd. Je kan er op wachten tot een of andere Scheveningse druiloor daar weer een paasvuur van maakt. Het houdt namelijk nooit op. Groenlinks is al begonnen met het drukken van T-shirts met opschriften: “Je suis Quasimodo”. En de stervende zwaan van de PVDA Mevrouw Attje Kuiken barst onmiddellijk in tranen uit zodra je het woord kerk, Frankrijk, brand, media-aandacht, torenspits of “BOE!” zegt.

Over schijnheiligen gesproken: in de Jeroen Pauw-show zat de Marokkaanse snuifcabaretier, Najib -‘lijntje’- Amhali te snotteren dat hij “wel eens van die kerk had gehoord want iets met een klokkenluider”.  Wie goed keek zag de JIHAD even in zijn ogen opflikkeren want die kerk is natuurlijk wel een bolwerk van homofiele kardinalen die daar de ontvoerde moslimkindertjes onderling verdeelden, en dat is haram.

Een spontane crowdfunding heeft meer geld opgebracht dan de Noord-Hollandse villa van Gerard Joling dus de restauratie is een kwestie van tijd. Vele kunstschatten zijn gered. Zo ook de doornenkroon die Jezus op zijn hoofd kreeg van een teleurgestelde fan. (Hoe zou die krans in de Notre Dame terechtgekomen zijn vraag ik me nu opeens af. Wie heeft dat iemand wijsgemaakt?


“eh wat is dit?” “oh dat is de doornenkroon van Jezus”. “Oh, oké, hang daar maar neer”. “En deze spijkers?” “Ook van Jezus?” “Jazeker” “Leg er maar bij, kijk ik er morgen wel even naar”

Er zijn relatief maar weinig mensen die de kerk ook daadwerkelijk van binnen hebben gezien, misschien is dat maar goed ook. Zonder media-aandacht hadden generatie na generatie in volledige onwetendheid hun leven geleefd. 

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: