Voetbal Inside

0

Het ging dit weekend weer over Voetbal Inside. Ik dacht eerst ik laat het aan me voor bij gaan, maar ik kan eigenlijk toch mijn . mond er niet over houden.

Ik kijk al sinds jaar en dag naar Voetbal Inside (voor heen Voetbal International). Het is eigenlijk het enige programma wat mijn man steevast twee keer per week samen kijken. En ik heb dus ook afgelopen vrijdag gezien, hoe René van der Gijp wel voor een halve uitzending als Renate door het leven ging. En ik heb er vreselijk om gelachen.

Behalve dat Van der Gijp er bij zat als vrouw met een lelijke pruik, afschuwelijke oorbellen die mijn oma nog niet aan wilde en een bloesje dat met een reden in de winkel is blijven hangen, was het programma vrij tam. Het ging gewoon weer over voetbal en even over een Nederlands walk-on girl uit de dartsport. Over de transgenders of over Bo van Spilbeeck werd verder nauwelijks gepraat. Ik moest de journalist in kwestie zelfs opzoeken op internet, anders had ik haar naam niet geweten.

Maar natuurlijk kon deze grap niet onbesproken blijven. Weer moest er uit de kast gehaald worden wat voor een vreselijk homofobish en vrouwonvriendelijk programma het is. Ook werd de kapperszaak-opmerking van Van der Gijp uit de sloot gehaald. Die totaal uit zijn verband gerukt is. Van der Gijp heeft namelijk nooit gezegd dat homo’s in een kapperszaak thuis horen. Hij heeft gezegd dat je als ‘homofiele’ jongen op je veertiende wel klaar was met voetbal en in een kapperszaak zou gaan werken. Hij zei dus in een vorm van een grap dat jongens op hun veertiende iets anders gaan doen als voetballen. Wat trouwens geldt voor een heel veel jongens, ook als ze niet homo zijn. De meeste kinderen stoppen in de vroege puberteit met hun sport. Alleen de echte fanatiekelingen of grote talenten gaan door.

Maar zo gaat het heel vaak bij VI. Er worden wat schuine flauwe en onbeschofte grappen gemaakt, die duidelijk als grap bedoeld zijn. Dat wordt aangehaald op Twitter en dan gaan mensen die het hele programma werkelijk nooit kijken, verontwaardigd lopen roepen dat het programma van de buis moet. Nou sorry hoor!!! Maar mag ik dat overdreven vinden?

Het is een satirisch programma met als hoofdonderwerp voetbal. Er worden grappen gemaakt over de zus en het jasje van Hans Kraay, Joke Bruijs, de prostaatproblemen van Johan Derksen, het dieet van Jan Boskamp, de tieten van Daniella Allfree en het haar van Wilfred Genée. Eigenlijk is het zoals Johan Derksen regelmatig zegt is het een niet heel belangrijk of er toe doend programma. Het gaat nergens over.

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: