Voedingshype SKYR, een review

1

skyr-en-ontbijt-e1455207041452Iets nieuws eten, het blijft een spannende toestand elke keer weer. Iets nieuws doen, is diep ademhalen en m’n grenzen verleggen en daar word ik steeds beter in. Spannend en leuk is het om een nieuw product uit te proberen, ik houd ervan en het “ah… nee, ik durf niet” wordt hier steevast gebruikt als aanloopje naar iets nieuws.

Ook dronk ik ooit geperst gras, rete duur en nee, ik kocht niet meteen zo’n graspers, wat een idioterie. Het vooruitzicht om ‘s avonds dan een frietje te kunnen eten voor het natuurlijke evenwicht geeft mij dat toefje meer lef om iets te eten wat ik niet ken.

 

In ieder geval …Vanochtend was dus DE dag dat ik half potje SKYR, want wij delen hier alles, leeg at. Aangeraden werd om honing toe te voegen, dat advies volgde ik niet op. Een kiwi en de pulp van de uitgeperste sinaasappels als fruit erbij en vermengd met een handvol biks erbij. Het heet anders, maar als eten eruit ziet als paardenvoer krijgt dat die naam. Biks. Het zijn die volkoren cornflakes vlokken bomvol met koolhydraten zonder toegevoegde suikers.

Het eten van SKYR bracht geen smaakexplosie bij mij teweeg. I.p.v. een soepele hap werd het bijna snijden in de Skyr. Het bleek een droge hap, ondanks dat er op de verpakking staat dat het romig is. Doordat ik een plonsje vers geperste sinsasappelsap toevoegde werd het een hapbaar ontbijt, met een stoffige maïzena smaak.
Er zit meer eiwit in dan in kwark is me verteld door mijn Skyr praatgroepje.
Ik deed geen vergelijkings-controle met de etiketten, daar had ik geen zin in.

SKYR = magere yoghurt IJslandse stijl en je spreekt het uit als SKIR zo staat het op de verpakking.

Voedingswaarde per 100gr.
Energie: 275 KJ. = 65 cal.
Vetten 0 gr. waarvan verzadigde vetzuren 0 gr.
Koolhydraten 4.0 gr. waarvan suikers 4.0 gr.
Eiwitten 11 gr.
Zout 0.14 gr.

De prijs weet ik niet meer, ik vind boerenland volle yoghurt veel lekkerder en ook daar weet ik de prijs niet van. Huisvrouw van niks dus.
Pas om 12.00 uur kreeg ik weer trek, dus het vult wel, in heerlijke verse, bruine boterhammen met kaas.

Vanmiddag genoot ik van een heerlijke stroopkoek, okee het waren er twee. Voor de avond stond er een verse pizzzzza met plakjes chorizoworst en tonijn en mozzarella kaas voor de topping, op het menu. Heerlijk gekruid met Provençaalse kruiden, olijven en in olie gedroogde tomaatjes, met een plakbasis van verse tomatensaus en een witlof salade als knabbelgroenten met appel en verse tomaat erbij. #Eetsmakelijk

SKYR eten is dus lef hebben, zeker om 8.30 uur in de ochtend! En voor mij NIET voor herhaling vatbaar.

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

1 reactie

  1. Heb het ook al eens gegeten,gekregen van iemand. Niet lekker en inderdaad gort droog. Was voor mij tevens de laatste keer!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: