Vervolgverhaal: Moord in de Gravensteen deel 3

0

Het hoofd van de Baron begint rood aan te lopen, zijn handen verstarrend langs mijn naakte lichaam.
“Is er iets mis Heer? U doet het juist zo heerlijk” zeg ik hem in een niet begrijpend toon.
Hij schudt met zijn hoofd. Hij begint te hoesten en er klinkt gereutel. “Ik…. Stik…”  zegt hij met paniek in zijn stem. “Help.. mij…”  weet hij uit te brengen. Zijn handen hebben mij losgelaten en hij rukt aan de lakens alsof hij geen controle meer heeft over zijn spieren.
“Ja Heer, natuurlijk Heer” zeg ik hem terwijl ik mijn handen op zijn keel leg en deze langzaam begin dicht te knijpen. Paniek in zijn ogen maakt plaats voor ontzetting, ik voel hoe hij zich probeert te verzetten. Hij beweegt zich onder mij in een poging zich onder mij uit te werken. Mijn heupen houden zijn lichaam echter strak op het bed. Ik zie de verbazing in zijn ogen over mijn onverwachte kracht.  Hij heeft nooit gezien hoe ik naakt naar de wijn liep, even mijn hand bewoog over zijn beker en het vergif erin liet vallen wat hem nu de baas wordt. Rustig blijf ik op hem heen en weer bewegen tot hij stopt met ademen.  “Slaap zacht, baron,” prevel ik zachtjes. Ik blijf nog even zitten terwijl ik tot rust kom.
Een vreemd moment van overdenking op een plek als deze. Iets trekt mijn aandacht, nog voor ik mij realiseer wat het is. Ik houd mij muisstil, mijn adem in.
Een naar gevoel bekruipt mij. Ik probeer te duiden wat het is maar mijn gedachten worden onderbroken door een hard gebonk tegen de deur. “Doe open Heer! Doe onmiddellijk open!” hoor ik aan de andere kant roepen.

Opgejaagd door het gebonk op de deur neem ik een sprong en land op de koude vloer, klaar om mijn kleren te grijpen, maar voor ik de kans krijg hoor ik een luid gekraak en stappen drie gewapende mannen naar binnen door de opengebroken deur. Eentje is duidelijk de aanvoerder en loopt naar mij toe. “Namens de stad Gent arresteer ik gij.” Hij steekt zijn hand naar mij uit, maar voor hij door heeft wat er gebeurd, draai ik om hem heen. De dolk die ik achter mij heb verborgen landt in zijn nek en hij slaakt een luide kreet. De twee anderen komen meteen in actie en ik ren weg voor ze mij kunnen grijpen, spring op het bed, pak de bovenkant van de hemel vast en klem mijn benen om de nek van de eerste van de twee, een draai van mijn heupen en ik voel een knak. Nog voor zijn lichaam op de grond valt ben ik alweer van het bed. De derde heeft zijn zwaard getrokken en nadert mij voorzichtig.
“Dit zal je bezuren blonde teef!” schreeuwt hij naar mij. De kamer biedt weinig beweegruimte en mijn dolk ben ik kwijt.
Wat moet ik doen?!

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: