Vegan burger

0

Wij hebben het er thuis al een tijdje over: de lang verwachte vegan burger van Beyond Meat. Een burger van alleen plantaardige ingrediënten volgens Amerikaans recept. Vanaf deze maand is hij te koop bij Albert Heijn voor €5,99 per twee burgers. Deze burger wordt gemaakt en gedistribueerd door het bedrijf waar mijn echtgenoot werkt. Vandaar dat ik al even wist dat dit product er aan zat te komen. En ik kon hem dan ook afgelopen week voorproeven in mijn eigen keuken.

€5,99 voor 2 burgers is niet goedkoop. Voor zo’n prijs vraag je je dan ook meteen af, of het zijn geld wel waard is. Smaakt het wel? Is hij goed te combineren? En blijft het ook echt een burger bij bereiding?

Op het eerste gezicht lijkt de vegan burger op een hamburger. Echter als je hem wat beter bekijkt zie je dat er niets dierlijks in de structuur zit. Je ziet duidelijk dat het van planten vezels is gemaakt. Uniek aan deze burger is dat hij geen gluten en geen soja bevat. De geur van de burger is niet bijzonder scherp of sterk overheersend.

Bij het bakken is het aan te raden om dat op middel hoog vuur te doen om te zorgen dat de hele burger gaar wordt. Bij een te hoog vuur is de burger van buiten te snel aangebrand en de binnen kant nog niet gaar. Dit gebeurt sneller dan bij een hamburger. De burger blijft een burger en valt niet uit elkaar tijdens de bereiding.

De smaak van de burger is goed, maar niet erg uitgesproken. Als je een echte hamburger smaak verwacht, dan kun je wellicht een beetje teleurgesteld worden. Ik las ergens in een blog dat de burger qua smaak niet van een echte hamburger te onderscheiden is, maar dat is niet waar. Je proeft wel degelijk dat je geen rundvlees aan het eten bent. En ook qua structuur merk je absoluut verschil. Dit hoeft echter niet per se een negatieve eigenschap te zijn.

De burger is zeker niet vies. Hij is prima als vervanger voor de traditionele hamburger, zowel bij de warme maaltijd als op een broodje. Hij ruikt goed, smaakt goed en ziet er goed uit. Ook als je overtuigd vleeseter bent is dit een goede burger. Hij smaakt genoeg naar een hamburger om er als vleeseter ook van te kunnen genieten.

Wat hij voor mij wel mist is een beetje extra kick. Wat mij betreft zou hij wel wat pittiger gekruid mogen. Aan de andere kant is de burger door de wat neutralere smaak goed toegankelijk voor iedereen.

Maar is het zijn geld waard? Deze burgers zijn niet goedkoop. Daar tegenover staat wel dat het een hoogwaardig kwaliteitsproduct is, dat goed smaakt. Voor mensen die voorzichtig een keer een overstap van vlees naar vegetarisch wil maken is dit een veilige keuze. Een bijkomend voordeel is dat het dus geen soja of gluten bevat, waardoor mensen met een allergie voor deze voedingsmiddelen toch vegetarisch kunnen eten. En deze burger bevat geen enkel dierlijk ingrediënt, dus ook geen kippenei of melk. Hij is 100% vegan.

Kortom, het kost wat, maar dan heb je ook wat.


Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: