Twee werelden

2

De kerstperiode is weer aangebroken, voor menigeen een tijd van stress met als grootste probleem de maaltijd voor 1e kerstdag.
Maar de andere zijde van het verhaal is dat wij ineens toleranter blijken te zijn, schijnbaar zijn we eensklaps geïnfecteerd met het vrede op aarde virus. In feite is dat allemaal schijn, leven in een wereld zonder narigheid.
Kijk alleen maar naar de mensonterende beelden uit Aleppo, de vertwijfeling in de ogen van de mensen daar, het blijft voor altijd op je netvlies kleven. Wij als westerlingen weten nauwelijks wie er nu tegen wie vecht. Wij kijken er naar in al onze onmacht, wij kunnen er niets aan doen en gaan daarna verder met onze kerstboom optuigen.

Toch is er een andere wereld hier vlakbij, dat is de wereld van een aantal van mijn medebewoners in het 50+ appartement waar ik woon. Een aantal van deze bewoners heeft geen internet, ze kijken nauwelijks naar het nieuws en lezen nauwelijks een krant.
De belangrijkste prioriteit van deze mensen is hun spelletje Bingo of een potje sjoelen. Ook zijn zij in afwachting van een van de hoogtepunten van dit jaar, namelijk de kerstuitvoering van het koor. Vol overgave zullen zij met overtuiging meezingen met de regels: Vrede op aarde.
Ik misgun het deze mensen niet, het grootste aantal van deze bewoners heeft de 2de wereldoorlog meegemaakt met al zijn verschrikkingen. Zij leven nu in een wereld waarin zij nog echt in vrede geloven.

De vraag is in welke van deze twee werelden wil je leven, een wereld van niets doen of een wereld van niets weten of willen weten?
De keuze is aan u.

Prettige dagen

Hugo

 

Afbeelding: joeabraham / Pixabay

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

2 reacties

 1. Mooi verhaal Hugo en nee…vrede op aarde geloof ik allang niet meer in…nu zijt wellekomen aan allen die een veilige haven zoeken wel..en een gevoel van welbehagen als ik om me heen kijk en zie welke rijkdom we hebben…niet alleen materieel maar ook zoveel lieve vrienden.
  Het verdriet is helaas ook overal ..niet alleen in oorlogsgebieden maar ook bij ons in de straat of bij jou in de 50+ appartementen..wie weegt de zwaarte? Jij vraagt te kiezen? Dat kan ik niet…soms sluit ik me ervoor af…soms overspoelt het me..
  Toch wens ik je vrede in je hart en een mooi kerstfeest met allen die je lief zijn.
  Dikke knuffel voor jullie allen

  • H.B. van oost on

   Dank je Miek. Ik ben mijn kerstgevoel al lang geleden kwijtgeraakt, het is een wereld die zijn eigen ondergang bewerkstelligt.
   Ook voor jou en je gezin toch fijne dagen gewenst

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: