Turkije steunt IS, maar wat maakt dat uit?

0
foto via www.ronpaulinstitute.org

foto via www.ronpaulinstitute.org

Zondag 13 maart plaatste ik een blog over de vermeende moord op journaliste Serena Shim. Deze journaliste is onder zeer verdachte omstandigheden om het leven gekomen, nadat zij verslag had gedaan over hoe Turkije IS-strijders Syrië binnensmokkelde. Dit bericht werd in twee dagen door welgeteld 75 mensen gelezen.

Nu begrijp ik dat niet iedereen meer weet wie Serena Shim is. Zij kwam om het leven in 2014. Het is al een tijd geleden en haar dood is vakkundig door Turkije in de doofpot gestopt. Er is sowieso erg weinig aandacht geweest voor haar dood. Zelfs de VS vond het niet nodig om de dood van haar eigen staatsburger te onderzoeken.

Maar kennelijk interesseert het hier in Nederland ook niemand ene moer dat de Turkse regering samenheult met IS en ook nog eens veel geld verdient aan IS. Ook maakt het kennelijk niemand ene moer uit dat de persvrijheid in Turkije is overleden.

Het Westen zegt zich de oorlog in Syrië aan te trekken, maar het enige waar ze echt bang voor is, is de vluchtelingenstroom. In ruil voor het tegenhouden van die vluchtelingenstroom mag Turkije ongestoord zijn gang gaan. Het interesseert hier niemand.

Net als het lot van de Koerden is Syrië eigenlijk ons probleem niet. Het is gewoon belangrijk dat ze niet hier heen komen. Dat is alles.

Dat Europa zich juist blootstelt aan de gevaren van IS, door de ogen te sluiten voor de (mis)daden van Erdogan en consorten lijkt niemand te beseffen. Dat IS-strijders en ander terroristen nu makkelijk Europa kunnen bereiken via Turkije is kennelijk niet belangrijk.

Turkije? Dat is toch dat mooie warme vakantie land?

 

foto via www.brighteningglance.org

foto via www.brighteningglance.org

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: