Totale verwarring

0

Ik ben niet christelijk opgevoed. Mijn ouders vielen al snel van hun geloof af toen ze elkaar gevonden hadden. De dominee en de pastoor zeiden namelijk dat ze elkaar niet lief konden vinden. Ze deden dat toch en toen gingen ze ook aan de rest twijfelen. Het resultaat was een echt vrije zondag.

Toch vonden mijn ouders dat hun dochters wel kennis moesten nemen van andere levensvormen die nog wel iets met een discutabele leer deden en ze stuurden ons naar een christelijke school. (Ik ben ze daar overigens nog altijd dankbaar voor.)

Enfin, op zo’n christelijke school krijg je dus godsdienstles. En tijdens die godsdienstlessen werden wij opgezadeld met:

  • de tien geboden (geen andere goden aanbidden, geen afgodsbeelden maken en/of aanbidden, niet vloeken, zondagsrust, eer je vader en je moeder, niet moorden, niet buiten de deur neuken, niet stelen, niet liegen en niet jaloers zijn)
  • naastenliefde
  • vergeving
  • zelfreflectie
  • barmhartigheid
  • vrijgevigheid
  • liefde, liefde en nog meer liefde
  • christenen zijn goede mensen
  • en Hitler is een hele nare man want die heeft de Joden (dat volk uit het grote boek) vermoord.

Dat hebben ze er van mijn vierde tot mijn twaalfde jaar ingestampt, met veel succes overigens. En toen was ik klaar om te gaan.

 

Nou wel G*tverallepielekes.

 

Dat hele godsdienstonderwijs was potdomme een grotere leugen dan Sinterklaas!

 

Die zogenaamde goede christenen, die mij al die levensregels en waarden hadden bij gebracht, houden zich helemaal nergens aan.
Eeuwenlang hebben de christenen de Joden getreiterd, gemarteld en vermoord. Ze hebben oorlogen gevoerd, mensen uitgehongerd, verkracht, uitgebuit en verkocht. Ze zijn zo afgunstig als de pieten. Ze neuken, ze zuipen, ze stelen en ze stinken.

Ik was totaal ontredderd.

In mijn verwarring ging ik uiteraard opzoek naar andere geloven: De islam, boeddhisme en paranormale geloven bedacht door goeroes’s. Maar als snel kwam ik ook hier tot de conclusie dat die geloven ook niet veel verder gingen een goed verhaal, goede regels, leuk boek in de kast, uitvoeren?…. ho maar.

 

Omdat geen enkele leer mij enige duidelijkheid ging verschaffen in dit Sodom en Gomora dat Aarde heet, heb ik maar besloten om me niet meer aan enig geloof te verbinden. En gelukkig kan dat in Nederland.

 

Maar nu….. Om de verwarring en ontgoocheling nog even extra pijnlijk te maken gaan we hier in Nederland weer teruggrijpen naar de Joods-christelijke traditie! En geheel in stijl doen we door: uitsluiten van moslims en vluchtelingen, racistische tradities in stand houden en dat vooral kenbaar maken met veel racistische uitingen, antisemitisme, tot oorlog oproepen, humanitaire rampen negeren en als kers op de taart de internationale mensenrechten ter discussie stellen.

Nou beste mensen met uw Joods-christelijke traditie, u mag die traditie houden.

Ik begrijp u niet en ik weiger u te begrijpen. Want u zegt het één en u doet het ander. U liegt!

Er is niets zo verraderlijk als motregen en religieuzen.

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: