Tien jaar twitter: Het kan ook zonder!

1
kpgolfpro / Pixabay

kpgolfpro / Pixabay

Je kent het wel. Zit je als enige man in een gezelschap van vrouwen dan vallen je een aantal dingen op. Je verbaast je over de hoeveelheid tekst die ze kunnen besteden aan een volledig irrelevant onderwerp en hoe ze het wel of niet met elkaar eens kunnen zijn. Als je alleen al naar de intensiteit van de discussie kijkt en het geluidsniveau van de gesprekken luistert zou je denken dat het over hele zware onderwerpen gaat. Niks is minder waar. Het gaat eigenlijk helemaal nergens over.

Mens ga iets nuttigs doen met je leven en maak je druk over dingen die echt van waarde zijn!

In de digitale wereld van Facebook en Twitter is het niet anders. Voornamelijk vrouwen en voornamelijk geleuter over niks, met een betrokkenheid van hier tot gisteren.
Dat is de reden dat op social media het merendeel vrouw is. Mannen gebruiken social media hooguit om een afspraak te maken om ergens wat te gaan drinken, om vervolgens face te face met elkaar over belangrijke zaken te spreken. Ik denk overigens dat dat ook te maken heeft met het feit dat je op de social media geen vrouwen kunt kijken onder het genot van een glas bier.
Maar wat zegt dit nu over mannen die wel twitteren? Zijn dat dan halve vrouwen, manninnen?
Ach, laat ik dat maar in kroeg bespreken met mijn vrienden. Dat hoeft niet de hele wereld te weten. Ik hoef me dan ook niet te verontschuldigen voor mijn ongenuanceerde mening zoals op Twitter te pas en te onpas moet gebeuren. Ik kan samen met mijn maten lachen om flauwe grappen en hoef dan niet uit te leggen dat ik in het echte leven wel heel genuanceerd zonder vooroordelen over vrouwen praat en met vrouwen werk.

 

 

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

1 reactie

  1. Groot gelijk. Soms lach ik ook wel eens over die vrouwen, daar zijn we mannen voor.
    Ik gebruik alleen de sociale media voor netwerken van mijn kunst, fotografie en meer inspiratie doorgeven. Als iemand mij wilt leren kennen zal diegene mij in het echt moeten zien. Ik heb betere dingen overdag te doen dan veel chatten.
    Ik zie het liefst een uitvinding met een knop waarbij je met 1 druk op de knop alle smartphones op straat laat verdwijnen.
    Dan kijken die vrouwen ook meer naar echte mannen om hun heen en niet die fake players op hun schermpje van tinder.

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: