Takkewijf

4

Van die dagen dat het eigenlijk veel te hard waait om nog te fietsen en dat je halverwege toch nog die hoosbui op je hoofd krijgt die niet op buienradar stond mja, shit happens, ook ff geen tijd hebt om om te kleden en paarden zijn nu eenmaal niet schoon dus voor die paar boodschappen fiets je even door in je paardenkleren vol dubieuze vlekken en modderige niet heel flatteuze schoenen, ja, en als bonus met natte sokken, terwijl je voelt dat je niet-waterproof-mascara (want voor waterproof ben je al jaren zo allergisch als een roodogig konijntje) voordat je de buurtsuper betreedt al halverwege je wangen zwarte spoorbanen richting je kin trekt en je haren… tja, je haren, geen idee meer welke coupe er ooit in gezeten heeft met trouwens behoorlijk wat uitgroei maar nog geen tijd gehad langs te kapper te gaan, dus daar sta je dan nog nadruipend voor de kassa met je mand boodschappen gezeuld en ineens zie je door je aan elkaar geplakte wimpers waarvoor je nog wel even een pluk haar voor je ogen moet wegvegen, jou voor je staan….

Je bent ook op de fiets, dat weet ik zeker, ik kom je namelijk altijd en eeuwig overal in het dorp fietsend tegen. En je hebt diezelfde rotbui over je heengekregen als ik, dat kan niet anders. Maar je kleren zijn onberispelijk, in de plooi. Schoon. Ik ruik naar nat paard. En jij?
Jij ruikt naar de parfums die je de godganse dag staat te verkopen in die winkel waar ik uit principe nooit kom. Want ik haat je, echt.
Je haar beweegt namelijk nooit, of minstens niet tot windkracht 10. Je hebt lippenstift op, dat moet ik ook nog ergens hebben maar alles heeft de neiging daar aan te plakken dus, hooi en stro, paarden in de rui enzo… en je kan overduidelijk wel die waterproof mascara hebben want je keurig gepoederde wangetjes vertonen geen enkel spoor.
Waarom, zitten jouw kleren atijd wel goed en druipt er nooit ergens iets??? NOU???
En je hebt nagels… DAT KAN HELEMAAL NIET!!!

Je bent gewoon een takkewijf.
85588a6baff8d649257f00c5e8981981

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

4 reacties

  1. Jij hebt wel erg snel een (voor-)oordeel klaar over mensen. Iemand al als ‘takkewijf bestempelen omdat haar uiterlijk je niet aanstaat. ben benieuwd wat je voor mij in petto hebt.

  2. Beste Paul, gezien de veelheid van je reacties op dit blog wil je blijkbaar graag dat ik reageer. Wat bijzonder dat jij de enige bent die de ironie in dit stuk niet herkent, en ook het veel voorkomende gevoel dat blijkbaar veel mensen, (ik denk met name vrouwen, maar vermoed toch ook wel wat mannen) met mij delen, ook niet kent: het gevoel dat je je dag niet heb, en dat er ook nog eens een veel te perfect iemand op je toch al totaal verregende pad komt. Dat is dan net te veel. Een perfect iemand, die voor iedereen anoniem blijft, in een anoniem dorp en een anonieme winkel. Waar ze overigens in die anonieme winkel mensen weigert te helpen waarvan ze aan het uiterlijk denkt te herkennen dat deze geen geld hebben.

  3. Waarschijnlijk beheerst ik de kunst niet de ironie hierin te herkennen of jij beheerst de kunst nog niet om die erin te leggen. Feit is dat het hele artikel zeer stroef leest, met name die veel te lange eerste zin.

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: