Stervelingen

2

Op mijn leeftijd krijgt het woord ‘stervelingen’ een heel andere dimensie, langzamerhand zie je steeds meer mensen wegvallen, maar zo zit het leven nu eenmaal in elkaar.
Het is een dooddoener, maar het is de enige zekerheid die we hebben in ons bestaan.
Toch ondanks deze wetenschap grijpt een kort berichtje je soms bij de keel.

Zomaar op een rustige avond krijg ik een mailbericht waarbij ik driemaal moest slikken, de boodschap is in het kort ‘sorry ik kan waarschijnlijk niet op de viering van je verjaardag komen, want dan ben ik er waarschijnlijk niet meer’.
Ik heb een berichtje teruggestuurd met wat nietszeggende woorden, zoals veel sterkte voor jou en je familie, deze keer kon ik op de een of andere manier geen passende woorden vinden.

Prompt kreeg ik bericht terug, dank je voor je steun, maar ik ga mijn uiterste best doen om er bij te zijn, al is het maar 5 minuten.
Ik ben heel lang stil geweest, hoe onbaatzuchtig kan iemand zijn, om zijn eigen verdriet opzij te zetten, om je nog eenmaal te ontmoeten.

Hoe oud ik zal worden, hoe lang ik nog op deze aardbol mag zijn, een mooier cadeau als deze vriendschap zal er nooit meer zijn.

 

Afbeelding: geralt / Pixabay

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

2 reacties

  1. Hugo, Ik heb eens iets gelezen van een Chinese wijsgeer, ik denk dat het Confucius was die zei: de mens probeert de tijd te doden, maar…. de tijd dood de mens.
    We zijn allemaal maar reizigers op doorreis, maar niemand wil daaraan.
    Koester die bijzondere vriendschap en geniet ervan zolang het nog kan.
    Veel sterkte.

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: