Scootmobielterreur

1

scootmobiel

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik eigenlijk best aardig ben en iedereen het beste gun en vooral veel liefdu, geluk en vrijheid. Echter nu schijnt het met die vrijheid tegenwoordig steeds vrijer te worden, mobiliteit is vrijheid en ja dat begrijp ik volkomen als autoloze automobilist in hart en nieren. We hebben momenteel geen auto en eerlijk is eerlijk, ik vind dat soms best lastig. Even snel de auto pakken en ergens naartoe rijden is er dus niet meer bij. Ik fiets en trein tegenwoordig en als je dat gewend bent is dat best te doen.

Ik fiets naar mijn werk en dat is een hele afstand, één komma acht hele kilometers en daar fiets ik, al naar gelang mijn zin om te trappen, zo’n 6 minuten over. Geen probleem dus, en al helemaal niet met dit weer, maar nu krijg je het….ik fiets ongeveer 21 kilometer per uur, dat is stevig trappen voor een “fitte vijftiger”,en dan word je ineens ingehaald door een omaatje van ver in de zeventig….damn! Een fokking elektrisch aangedreven fiets, de valsspelers!! Met een noodgang vliegen ze je voorbij, geen oog voor links en rechts en alleen maar vooruit kijkend, want stel je voor dat ze ineens moeten remmen. Ik voorzie grote ongelukken in de toekomst en een helmplicht, fietsrijbewijzen, rijscholen, en alles wat erbij hoort.

Nog erger zijn de scootmobielen, vaak bereden door mensen die vroeger niet verder kwamen dan de hoek van de straat omdat hun gezondheid niet meer toeliet. Tot zover geen enkel probleem. Maar ze zijn nooit alleen!! Hele hordes overvallen de stad, getooid in gele fluorescerende hesjes, vlaggetjes, wandelstokken aan hun kekke mobiel bevestigd. Het lijken wel de Bandidos, Hells Angels of andere groep.
Nu hebben gemeentes Harley-dagen afgeschaft, ik was daar altijd een grote fan en heb in de 20 jaar in Breda nooit ongeregeldheden meegemaakt met zogenaamde motorbendes, de Harleydag was altijd een feest voor jong en oud. Bijkomend voordeel is dat deze mannen hun motor niet meenemen de supermarkt in! Scootmobielers wel!! Waarom????

Mensen met een scootmobiel, hou hiermee op en denk vooral niet dat jullie altijd voorrang hebben. Ik zit er zwaar over na te denken om me binnenkort aan te laten rijden en degene met de scootmobiel die dat doet aan te klagen. Ik vind het te absurd voor woorden dat dit soort dingen de winkel in mogen en daar gangpaden blokkeren, de koffieautomaat bezetten en meetings beleggen. Laten we deze terreur stoppen nu het nog kan!

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

1 reactie

 1. Ergert u zich ook dood aan die dames die met kinderwagens de paden in de supermarkt bezet houden..

  De scootmobiel is er óok voor jonge mensen met bijv. #MS of niet aangeboren hersenletsel #NAH
  Mensen met MS maken gebruik van een scootmobiel in een supermarkt omdat zij niet in een winkel kunnen lopen, maar een elektrische rolstoel is weer niet makkelijk omdat je er geen boodschappen op kunt vervoeren én hij veel langzamer gaat.

  Dat langzame is niet altijd doenlijk omdat MS ook een uitputtingsziekte is. De scotmobiel is een vervoers hulpmiddel.
  De scootmobiel is minder breed dan de elektrische rolstoel overigens. Hij neemt minder ruimte in, in een supermarkt.

  Met scootmobiel zijn mensen met o.a MS ook zelfredzamer en dat levert de samenleving geld op.

  We hebben te maken met vergrijzing, dus je ziet steeds meer scootmobielen. Het is nodig dat iemand instructies krijgt om met het apparaat om te leren gaan. Dat wel.

  Voor de rest blijven mensen, mensen, ook als zij zich voortbewegen op een scootmobiel.
  Rekening houden met een ander ( samenleven.. ) blijft moeilijk voor mensen.

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: