Schaamhaar

8

images H2

Bij de Viva wisten ze het al lang, schaamhaar is bezig aan een come-back.  Het mag weer! Schaamhaar is een mode-artikel, afhankelijk van wat de trend van het moment is laten we ons gek maken door de scheer/wax en plukproducenten om mee te doen met. Nu ben ik toch al niet zo snel gek te krijgen op het gebied van modieuze extremiteiten, in dit geval al helemaal niet. Bij mij komt al snel de grote WAAROM-vraag naar boven. Al dat werk en dan? Zoiets.

 

Ik deed daarom eens wat literatuuronderzoek op dit, toch meestal bedekte, gebied.

Vraag: Is het scheren van schaamhaar hygiënisch?

Citaat: “Nee, integendeel. Door je schaamhaar regelmatig te scheren verhoog je de kans dat je haarworteltjes gaan ontsteken waardoor je huid ook gaat ontsteken.Ontharen is een modeverschijnsel en de industrie die de ontharingsproducten op de markt zet vaart er wel bij.  Al dat ontharen is niet per se hygiënischer.”

Hmmm, ik val blijkbaar in de categorie ‘weinig tot geen seks’. Wist ik niet, maar goed, weer wat geleerd: Hoe meer wisselende contacten hoe minder schaamhaar.

images h

 

 

 

 

 

 

En deze wilde ik jullie ook niet onthouden—> De onthaarder zelf! Ik citeer maar weer:
“Ik ben blij dat je me vertrouwt, geflatteerd dat je je comfortabel genoeg voelt om me je onderste regionen te laten zien. Alhoewel dat ik, eerlijk gezegd, elke dag opnieuw een beetje gechoqueerd ben dat je dat doet. Het verbaast je misschien dat ik mijn eigen bikinilijn verzorg.”
Persoonlijk heeft mevrouw een ouderwetse driehoek, die ze net genoeg trimt zodat er geen haren buiten haar slipje komen, de aloude French Wax.
Ehhhm, dames en heren, ik zou hier toch wat ongemakkelijk van worden hoor. Maar goed, je moet het zelf weten.

De volgende trend vond ik echt crea-bea. Jottem. Een kerstboom op je doos…

vajazzling_thumb_550x550

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mja, hier blijven de mannen weer teleurstellend achter. Ik zou daar dan niet aan mee doen mits.
Maar dat ben ik.
En who cares anyway: HET IS WEER IN!!

 

download

 

 

 

 

 

 

De bronnen op een rij:

http://www.gezondheidsnet.nl/seks-en-soas/5-vragen-over-schaamhaar
http://schaamhaar.net/
http://www.nu.nl/lifestyle/3834563/bikiniwax-vergroot-kans-soa.html
http://www.viva.nl/sex-en-liefde/schaamhaar-maakt-comeback/

 

 

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

8 reacties

  • Inderdaad, doen wat je zelf prettig vindt! Maar het is wel handig als vrouwen weten dat het eigenlijk niet zo hygiënisch is en de kans op genitale wratten en schimmelinfectie vergroot.
   Ik denk dat veel vrouwen dit toch niet weten. Er wordt eigenlijk best wel weinig over dit onderwerp gesproken. En ik denk dat er voor veel meiden toch een (groeps)druk ligt op het ”moeten” scheren. Bij jongeren wordt het vaak toch wel als vies of onprettig en onaantrekkelijk gezien om niet te scheren en er wordt heel lachwekkend over gedaan.

 1. Scheren vergroot ook de kans op schimmelinfecties. Ook goed om te weten 😉

  En zo’n prentje op je doos lijkt mij nou helemaal niet hygiënisch! Al vind ik het wel leuk als kunstproject, maar niet om zelf te doen. Jakkie!

 2. Het is de natuur die het daar geplant heeft en met een reden neem ik aan (schaamhaar) laat het dan ook gewoon zitten …simpel toch ook beschermt het tegen bacteriën en uitdroging – voila

 3. Die crea-bea’s mogen er wel zijn. Ze leveren in ieder geval mooie foto’s op. Maar, misschien een typische mannenopmerking, ik weet niet of ik nog wil beffen als Hello Kitty mij aanstaart.

 4. mja… verrijkend, zeker, leerzaam, ja, ook,
  toch is het niet af, en het blijft geleend materiaal met schematische tekeningen van 1900 naar nu…

  waarom kan IK hier geen plaatje uploaden? Ik heb een heeel mooi fotootje gevonden dat ik hier niet vond misstaan; een één-april-kikker-in-je-bil-fotootje met wel heul moooi gevormde billen. Vind dat eigk meer soeps dan “wel of niet ‘Skere, here!'”

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: