Rot op naar je eigen stad!

1

In mijn stad, het prachtige Leiden, is onlangs een moskee gebouwd en in gebruik genomen. Heel Nederland kent deze moskee inmiddels. Het is de moskee die in februari werd beklommen door leden van de rechts-extremistische/racistische beweging Identitair Verzet. Op de spandoeken die ze ophingen stond: “Stop de Islam” en “In Leijen begint de Victorie”.
Ik denk dat er bij de laatste slogan bewust is gekozen voor het woord “Leijen” om de indruk te wekken dat deze mensen ook werkelijk uit Leiden afkomstig waren. Niets is echter minder waar. Hoewel Identitair Verzet een afdeling heeft in Leiden, kwamen alle arrestanten uit Utrecht.

Een klap in mijn gezicht als Leidse, die trots is dat ze in deze prachtige stad mag wonen. Er worden mij door deze vreemdelingen woorden in de mond gelegd die de mijne niet zijn.

Ga lekker in Utrecht onrust stoken in plaats van in mijn stad, die ik altijd als tolerant en veilig heb ervaren. En doen niet alsof je een van ons bent door ons platte maar oh zo gekoesterde accent na te doen.

Natuurlijk is hier in Leiden ook niet iedereen even blij met de moskee. Het is immers een groot beeldbepalend gebouw met een religieuze functie, in een buurt die hard aan een opknapbeurt toe is. Ik denk dat er best veel mensen bezwaar hebben gemaakt tegen de komst van de moskee met elk hun eigen reden.

Afgelopen vrijdag werden de ruiten van de moskee ingegooid. Leiden is echt niet discriminatievrij. Daar heb ik geen illusie over.

Maar dat betekent nog niet dat wij als Leidenaren de behoefte hebben aan de komst van een stelletje Utrechters met bivakmutsen (omdat ze te schijterig zijn hun kop te laten zien) in onze stad, om de boel een beetje op te komen hitsen.

Laat ons onze eigen problemen oplossen en rot lekker op naar je eigen stad!

foto via http://www.alhijra.nl/

foto via http://www.alhijra.nl/

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

1 reactie

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: