Beautyblog REVIEW: RIMMEL FRESHER SKIN FOUNDATION

0

Ik ben iemand die veel van mijn tijd doorbrengt  op Instagram. De laatste trends, producten en veel inspiratie vliegt je om de oren naast de aesthetically pleasing foto’s waarvan ik droom ze ooit te hebben in mijn insta-feed. Mijn Instagram is trouwens @aninwonderland. (shameless self-promo, haha!)
Een van de producten waar mijn oog op viel was de Rimmel fresher skin foundation door een van de reclame’s die door mijn feed heen kwam. De foundation belooft je een luchtig gevoel, geen glimmend gezicht (SOLD!) en geen verstopte poriën. Te mooi om waar te zijn vond ik deze claims. Met name voor iemand die na een paar uur er al uit ziet als een glimworm. Maar ik dacht “nou laten we deze foundation maar weer een kans geven, misschien werkt deze wel!” Dus ik ben naar de winkel gegaan zodra mijn salaris binnen was en heb hem nu een paar dagen uitgeprobeerd.

Dag 1:
Mijn eerste reactie was “dit voelt echt licht en fris!” niet alsof je foundation op hebt. Wat ik wel verwachtte was dat de dekking niet al te denderend zou zijn. Ik ben iemand die meestal echt een zwaar dekkende foundation draagt en had dus zo mijn twijfels. Maar desalniettemin, viel de dekking mij niet tegen. Het is een natuurlijke dekking, dus als je naar een zware dekking zoekt is dit zeker niet de foundation voor jou.
Wat betreft de verpakking ben ik geen fan van potjes, het is niet zo hygiënisch om telkens met je vingers in een potje te gaan. Dus dat is voor mij echt een minpunt aan dit product. Buiten dat het niet hygiënisch is, is de foundation ook erg vloeibaar. En dat is niet handig met deze verpakking, ik moest dan ook erg voorzichtig zijn, en bij het gebruiken van deze foundation wilde het niet uit het potje komen.
Over het anti-shine gedeelte was ik nogal sceptisch. Zoals ik bij elke foundation ben die dit belooft. Sommige foundations die dit beloven ging ik juist meer van glimmen. Maar bij deze foundation viel mij dat reuze mee. Ik heb een keer moeten poederen, wat ik acceptabel vind. Want normaal moet dat veel vaker.
Ook heb ik een gevoelige huid en sommige producten die beloven je minder te laten glimmen slaat mijn huid van op hol. Maar tot dusver is dat niet gebeurt. Dus dat is ook een pluspunt voor mij.
Tot zo ver heb ik een goede indruk!
Dag 2:
Volgens mij heeft deze foundation lucht nodig om tot de substantie te komen die hij moet zijn. Want de volgende dag was het meer een mousse en minder vloeibaar. Hij geeft nog steeds hetzelfde effect, alleen voelt het nu (heel logisch) meer als een mousse aan en minder als bijvoorbeeld een BB cream. Nog steeds heb je niet echt het gevoel dat je foundation draagt. Verder als het gaat om dekking is daar niets in veranderd. Ook glom mijn huid niet veel en heb ik weer maar een keer bij hoeven poederen.
Dag 3 t/m 5:
Ik ben zeer tevreden over deze foundation. Als je dus op zoek bent naar een lichte foundation, die een natuurlijk effect geeft en je veel minder laat glimmen is dit denk ik wel wat je zoekt.
De enige minpunten die ik heb bij deze foundation zijn de verpakking en de variatie aan kleuren. De verpakking uit hygiënisch opzicht en omdat de foundation (desondanks dat het moussiger werd later) er niet goed in blijft. De kleur die ik heb is volgens mij de lichtste kleur, en hij is voor het mooie net iets te donker. Dus voor lichte maar ook voor de diepere huidtinten was er geen aanbod, dus je moet maar net geluk hebben.
Zonder de Foundation
Met alleen de foundation en primer
Met concealer, bronzer, blush en poeder

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: