Regen en dakloos

2

Dakloos zijn is niet leuk, je wordt al gauw beschouwd als een paria of als iemand met de pest. En als je al al je moed bij elkaar hebt geschraapt om iemand om hulp te vragen of een kleine donatie, dan word je in de meeste gevallen afgescheept met een “rot op”. Het vreemde is dat iedereen in Nederland het erg vindt dat er dakloosheid bestaat maar dat eigenlijk niemand de omvang van het probleem kent. Ook wordt er vaak gezegd dat het een keus is om dakloos te zijn en dat ze zelf niets anders willen….neem van mij aan, NIEMAND WIL MET DIT WEER BUITEN SLAPEN!!!

Waar wil ik naartoe? Eigenlijk heel simpel, er is een winterregeling en die zorgt ervoor dat er als het koud is niemand buiten hoeft te slapen. Ik heb al eerder geopperd dat dit eigenlijk altijd het geval zou moeten zijn maar de zware regenval van de laatste dagen is voor mij een extra reden dit nogmaals aan te kaarten. Je moet er toch niet aan denken dat je met dit hondenweer buiten bent? Om te werken of te wandelen is het al niet fijn maar om er te moeten leven??? Overleven wordt het dan.

Ik wil gemeenten en instanties nogmaals vragen contact met me op te nemen om de mogelijkheden van permanente opvang en zelfstandige huisvesting te bespreken. Ik sta open voor suggesties en denk zelf ook oplossingen te hebben.

Groet, Frank

 

Meer info: http://nooitmeerbuitenslapen.com/over/

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

2 reacties

  1. Frank,
    Een mooi stukje!
    Eigenlijk zou dit digitaal in alle grote en kleine steden en dorpen geplaatst moeten worden op alle regionale websites die er maar te vinden zijn, dan krijg je de juiste mensen met de juiste respons
    Succes!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: