Paardrijden met een PGB

0

Elke donderdag gaan we met mijn zoon paardrijden. Nou ja, paardrijden? Noem het maar eerder ponywandelen. Hij zit op de pony, ik begeleid de pony en zijn begeleidster begeleidt hem. We gaan niet harder dan stapvoets.

Hij vindt het heerlijk om op de pony te zitten. Hij geniet van de beweging en de buitenlucht. Hij vindt het ook leuk om de pony over de hals te aaien.

De pony is van mijzelf en volgens mijn zoon is de pony van hem. Hij wil ook beslist niet op een ander paard of andere pony. Ook al is het andere dier veel makkelijker en rustiger.

Er is altijd veel te doen over paardrijden dat betaald wordt uit het PGB. Dat mag namelijk niet. Net als dat je niet op vakantie mag van het PGB. Ik ben het hier ook volmondig mee eens.

Ik betaal het paardrijden van mijn zoon niet uit het PGB. De pony is van mijzelf en ik betaal de kosten voor mijn pony, van de stalling tot het zadel. Het enige dat uit het PGB betaald wordt, is het uurloon van de begeleidster. Zonder haar begeleiding is het paardrijden namelijk niet mogelijk. Zij helpt mijn zoon bij het borstelen. Ze houdt hem in de gaten terwijl ik de pony opzadel. Ze helpt hem opstappen en loopt naast hem tijdens het rijden. Ze kan hem zo nodig vast houden en in geval van nood van de pony af trekken. Zonder haar begeleiding is het niet veilig om mijn zoon op een pony te zetten.

Als mijn zoon niet autistisch was geweest, had hij prima zonder begeleider kunnen paardrijden. Dan had hij waarschijnlijk ook op voetbal gezeten. Daar heeft hij ook geen PGB voor nodig. Maar zonder het PGB hadden we geen begeleidster gehad, en dus had mijn zoon niet kunnen rijden.

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: