Ophef: Ik ben geen lijfeigene.

0

AHTmedia / Pixabay

Gisteren werden ik en Diana van der Wal een gesprek ingetrokken. Of wij ons weer eens wilde verantwoorden voor wat collega blogger Henk Sinatra heeft geschreven. En hoe wij het toch wel in ons hoofd durven te halen deze man nog een podium te geven en met hem te praten. Ik dacht dat wij deze discussie (over een blog over een zekere rapper, die iedereen die tegengas geeft uitmaakt voor nazi) al weken geleden hadden afgesloten, maar kennelijk niet. Ik was er klaar mee en mijn hand ging gelijk naar de blokkeerknop. Ik was alleen zo dom omdat te zeggen en ook nog te zeggen dat ik het ‘zieken’ wel zat was.

Een domme zet, want nu was ik ineens mikpunt en begon de discussie weer opnieuw.

Ik hou niet zo van shamen en framen. Dus ik ga geen namen noemen, geen tweets embedden of screenshots plaatsen.

Ik wil alleen wel even het volgende kwijt.

Deze website is ontstaan uit een idee van Diana van der Wal en Henk Sinatra. Het idee van deze website was verschillende schrijvers, bloggers, vloggers en dichters met verschillende meningen en van verschillend pluimage een podium te geven. Diana heeft mij toen gevraagd om te schrijven en beiden hebben me wegwijs gemaakt op Twitter. En Henk haalde soms akelige kastanjes voor me uit het vuur.

Het is dus niet ik die Henk Sinatra een podium geef. Het zijn Diana van der Wal en Henk Sinatra die zo open van geest zijn dat ze mij een podium geven ook al zijn ze het niet altijd met me eens of zijn ze niet altijd even zeer onder de indruk van mijn schrijfkunsten. Ik ben hen daarvoor dus dankbaar en beschouw beiden als collega’s die ik waardeer.

Omdat we het vaak niet met elkaar eens zijn, hebben we op deze website de afspraak dat ieder zelf verantwoordelijk is voor wat hij/zij schrijft. Het is je eigen mening en je eigen werk en die kun je ook heel goed zelf verdedigen. Een lezer hoeft daarom ook niet te verwachten dat als een blog eenmaal geplaatst is, dat je middels het aanvallen van de andere schrijvers het verwijderd kan krijgen. Dat doen we hier niet zo. Dat beschouwen we als censuur. En wij laten ons niet leiden door een paar boze tweeps of facebookers. Slechts als de schrijver zelf om wat voor een reden dan ook besluit om het weg te halen, wordt een blog verwijderd.

Bovendien ben ik er niet bepaald van gediend als anderen (die nooit veel meer gedaan hebben voor me dan eens een praatje hebben gemaakt en iemand de moeder hebben gescholden) gaan bepalen met wie ik wel en niet mag praten en wat ik wel en niet mag delen of ondersteunen. Daar gaat een ander dus niet over, NOOIT.

Ik doe mijn eigen ding, ik ben mijn eigen persoon met mijn eigen mening en mijn eigen contacten. Ik hoor niet bij een beweging, politieke vereniging, religieuze groepering of andere bubbel. Als mijn mening, de mensen waar ik mee praat, mijn blogs of deze website je niet aanstaan, dan heb je de keuze om mij te ontvolgen, te negeren, te blokkeren of gewoon niet te lezen.

Je hebt echter niet het recht om mij jouw wil op te leggen.

Ik ben geen lijfeigene.

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: