Op avontuur door het hoge riet

3

Mijn zoon Joep is niet van het voetballen, bomen klimmen en de halfpipe. Motorisch kan hij dat niet en verstandelijk ziet hij daar het nut niet van in, laat staan de lol. Als autistisch kind met een ontwikkelingsachterstand van ruim zes jaar, moet ik hem constant activeren. Gelukkig zijn er wel degelijk dingen die hij leuk vindt, wandelen in het park bijvoorbeeld.

Het park bij ons in de buurt is nou niet bepaald bijzonder, maar voor een wandelingetje is het voldoende.

We nemen altijd dezelfde route, want dat hoort zo als je autistisch bent. We staan altijd op dezelfde plekjes stil en kijken naar dezelfde dingen. Gelukkig is er door het jaar heen nog wel wat verandering door de seizoenswisselingen.

Onze wandeling heeft twee hoogtepunten. De eerste is zitten op het bankje bij de kinderboerderij. De tweede is naar en over de vlonder lopen.

De vlonder ligt midden in het park, boven het waterbekken, waar een deel van het overtollige water uit de polder wordt opgevangen. Het bekken is moerasachtig met veel struiken en riet. Het pad naar de vlonder is gemaakt van houten stammetjes. Joep vindt het leuk om hier overheen te lopen. Door de ongelijkheid van de paaltjes moet je je evenwicht bewaren en dat is een uitdaging. Verder is het paadje in de zomer helemaal omgeven door riet. Het geeft je het gevoel van een jungle. Je moet af en toe het riet dat over het pad hangt wegduwen. Joep vindt dit heel spannend en leuk. Dus wij gaan twee keer per week op avontuur door het hoge riet.

Wie heeft er nou een halfpipe nodig?

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

3 reacties

  1. Rolande De Bruyn on

    Wat mooi en prachtig vertelt,gewoon en toch emotioneel…. En ach wat geeft het nu , als je kind het mooi vindt om steeds hetzelfde te zien en steeds op dezelfde plekjes te blijven staan of zitten, en zoals je zegt iedere dag elk seizoen ziet het er toch anders uit….Vind je een SUPER papa !!!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: