Nieuwjaarswens, het geheim voor een goed leven

3

Eerder dit jaar begroeven we een oude buurman. Dat was geen drama, hij was ver over de 90 en op. Wat me bij blijft van die dag is dat mijn andere buurman, 95 jaar oud, mijn arm pakte toen we gingen condoleren en zei ‘volgende keer lopen jullie hier voor mij.’ Hij zei het heel monter, en we schoten er van in de lach. Als je zo oud bent geworden is de dood een realiteit van de dag. Ik weet dat zijn leven helemaal niet altijd leuk was, maar ik, de raspessimist, de azijnzeiker, bewonder hem altijd om zijn optimisme, en vraag me af: hoe doe je dat toch? Jij kent het geheim, ik weet het zeker, het geheim voor een goed leven.
Pas liep ik langs zijn huis en vond hem zittend op zijn tuinmuur, pantoffels nog aan, met een grote lach op zijn gezicht. ‘U mag me feliciteren, buurvrouw, want ik ben jarig!’ riep hij al vanuit de verte. Hij wees naar een jonge vrouw, die net wegliep en vervolgde ‘Zo, dat was leuk, die feliciteerde mij ook.’
‘Kende u die dan?’ vroeg ik.
‘Nee joh’, antwoordde hij grinnikend, ‘Die kwam gewoon voorbij lopen, maar dat is toch leuk? Hoe vaak word je nu gefeliciteerd door zoveel mooie vrouwen? Zo doe je dat.’
Ineens zie ik de mensen in zijn woonkamer… ‘maar moet u niet naar uw visite dan?’
‘Nee, die had ik niet uitgenodigd. Ik heb daar helemaal geen zin in. Die gaan vanzelf weer weg.’
We schieten samen in de lach en ik denk, zo doe je dat! Inderdaad.

Mede namens Louis, mijn buurman, mijn nieuwjaarswens: vind het geheim voor een goed leven, omring jezelf met dingen die je blij maken. Wees een beetje lief voor jezelf.

Heb een goed 2017!

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

3 reacties

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: