Niet KortPittig

1

Er is al enorm veel  over geschreven, over die onverklaarbare voorkeur van Nederlandse vrouwen voor KortPittig haar. Ik kan me herinneren dat buitenlandse vrienden me 30 jaar geleden al de hamvraag over dit fenomeen stelden: WAAROM??? doen Nederlandse vrouwen dit zichzelf aan?

Nou, geen idee, toen niet en nu niet. Ik ben zelf namelijk niet kort, wel pittig, maar die gemoedstoestand heeft totaal niets met mijn kapsel te maken.
Ik ken het kapseltje wel, heel goed zelfs, in mijn naaste omgeving heeft mijn moeder het ooit KortPittig gehad, en mijn tantes, en mijn schoonfamilie kan er ook wat van. KortPittig hoort wat mij betreft bij het stijve gereformeerde milieu waar wij in opgroeiden.

Als je trouwde moest het eraf PUNT

Dat heurde zo. Dan kon je keurig op zondag in de kerkbank zitten met je opgeschoren nek en je rechtvaardige hoofd waar geen haar meer op bewoog tot de dood je achterwerk scheidde van die houten K%dtbank. Respectabel zitten te zijn en de schone schijn ophouden ten overstaan van de hele goegemeente. Dat alles dankzij KortPittig.

Geen haar op mijn hoofd die er aan dacht en aan denkt om er zo bij te lopen dus! En ik heb er veel!!
Ik ga dus waarschijnlijk nooit binnen de categorie ‘respectabel en keurig’ vallen, want ik hou met hart en ziel van mijn lange haar. Ik loop al mijn hele leven zeer gelukkig te zijn met mijn ontplofte retro jaren 80 kapsel  als zichtbaar statement tegen de gerefovertrutting waar ik uit voortkom. Niks uitdunnen, kortwieken, afsnijden, scheren en verwijderen:

Iedereen. Blijft. Met. Zijn. KortPittige. Pootjes. Van. Mijn. Haar. Af.

Is dat duidelijk?!

20150824_180459 (1)

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

1 reactie

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: