Mooie mensen

0

Bij ons in de buurt zit het nationaal smalspoormuseum. Van kleins af aan vond mijn zoon het al heel leuk om hier naar toe te gaan. Het leukste vindt hij de korte informatiefilm en de rit met de stoomtrein. De film kijken we meestal een keer of zes of acht achter elkaar en de rit met de stoomtrein doen we één of twee keer.

We komen er nu al zo’n jaar of acht. De medewerkers van het museum kennen ons inmiddels als vaste klant, met name mijn zoon. Ondanks dat hij nooit iets terug zal zeggen of langs ze heen kijkt, zijn ze altijd allemaal even vriendelijk tegen hem. Ze zeggen hem gedag, laten hem dingen zien en leggen hem zelfs dingen uit. En keer op keer wordt er geprobeerd om hem te betrekken bij het kaartjes knippen. Toen op een keer de informatiefilm uit stond, werd die speciaal voor hem weer aangezet.

Ze bestaan dus nog: mooie mensen. En een deel van hen werkt als vrijwilliger bij het nationaal smalspoormuseum. Bij dit museum voelen wij ons altijd welkom en nooit bekeken of bezwaard, en dat is aan deze prachtmensen te danken.

foto van www.smalspoormuseum.nl

 

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: