Kijk eens in de poppetjes van mijn ogen

1

Afgelopen week overleed zangeres Annie de Reuver, voor velen totaal onbekend, toch haalde het bericht van haar overlijden zelfs het journaal van de NOS.
Oorspronkelijk begon zij als jazz zangeres bij bekende orkesten als de Ramblers en de Skymasters, later stapte zij over op het Nederlandse lied.
Het was in ieder geval een dame met ballen, in de oorlog zong zij liedjes met spottende teksten over de Duitsers, ook weigerde zij lid te worden van de Kultuurkamer.
In de jaren vijftig werd zij door het muziekblad Tuney Tunes diverse malen uitgeroepen tot beste zangeres van Nederland.
Na haar actieve carrière werd zij platenproducer, daar ontdekte zij mensen als Ben Cramer en Pierre Kartner.
Dus of je wel of niet van haar muziek hield, zij heeft grote verdiensten gehad voor de Nederlandse muziekwereld.

Het was de lievelingszangeres van mijn moeder, die altijd meezong met haar grootste hit ‘Kijk eens in de poppetjes van mijn ogen’.
Juist in de tijd dat zij populair was, ongeveer in 1956, was ik niet meer geïnteresseerd in Hollandse muziek.
In die tijd begon mijn voorliefde voor Rockmuziek, niet in het minst door de muziek van Elvis.
Bovendien was ik nogal opstandig in die jaren, dus als er thuis Hollandse muziek opstond, zette ik zonder pardon Radio Luxemburg op, daar werd met regelmatig muziek uit de Amerikaanse Top tien gedraaid. Uiteraard werd mij dat niet altijd in dank afgenomen.
Toch heb ik later wel spijt betoond, een van mijn eerste 45 toerenplaatjes die ik kocht was  ‘Veel bittere tranen’ gezongen door mijn moeders favoriete zangeres, hoewel ik liever de laatste plaat van Elvis had gekocht.
De lachende poppetjes in de ogen van mijn Ma maakten echter alles goed.

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

1 reactie

  1. Rolande De Bruyn on

    Is een liedje dat ook ik me herinner van mijn kindertijd , waren de jonge jaren van onze ouders.
    Ook bij ons thuis weerklonk dit liedje, moet echt toegeven dat ik haar naam niet kende maar wel haar liedjes….Is pure nostalgie van vroeger, blijft mooi !!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: