Kerst voorbij, nu goede voornemens?

0

Kerst voorbij, de boom de deur uit en boodschappen doen voor Oud en Nieuw. Dat is wat veel mensen bezig houdt deze dagen. Mij niet. Mijn hoofd loopt over met plannen, plannen die ik ten uitvoer ga brengen. Contacten zijn gelegd, domeinnaam is vastgelegd en de eerste afspraak gemaakt.

Het plan omhelst de aanpak van het dak- en thuislozen vraagstuk op een onconventionele manier. Er zijn raakvlakken met andere instellingen en ik sluit een samenwerking niet uit. Integendeel! Samenwerking is cruciaal in dit plan. Samenwerking met gemeenten, instellingen, opvangcentra, vastgoedmensen, leegstandsbeheer organisaties.

Een soort meldpunt gaat het worden, een centraal landelijk nummer waar men kan melden als men een “roughsleeper” spot. Roughsleeper een woord uit het Engels dat de doelgroep perfect omschrijft. Buiten slapen is fijn als je op een camping staat in Italië met mooi weer en een heldere hemel. Buiten slapen omdat het moet, omdat je door omstandigheden je huis en haard kwijt bent is rough, niet fijn en zelden een vrije keus.

Ik wil dit graag stoppen, door middel van het bieden van een slaapplek en van daaruit te kijken naar de mogelijkheden om tot een structurele oplossing te komen. We hebben zoveel leegstand tegenover zoveel daklozen. Theoretisch gezien hoeft niemand buiten te slapen dus waarom kan dit praktisch niet. Natuurlijk zullen er beren op de weg staan, maar zoals een kennis van me ooit zei: “Beren op de weg moet je knuffelen!”

Ik ben niet bang voor papieren tijgers, procedures, vergaderingen, ellenlange gesprekken. Ik wil de uitdaging aangaan en laten zien dat er wel degelijk een oplossing is. Dit zonder lange geldverslindende studies, kilometers papier vol met moeilijke woorden die een gewoon iemand amper kan ontleden.

nooitmeerbuitenslapen.nl gaat er komen! Spreekt dit je aan? Laat een reply achter of stuur me een DM op Twitter en we kunnen mailadressen en eventueel telefoonnummers uitwisselen. Ik doe een beroep op alle groepen die ik eerder heb genoemd.

Ik wil nu alvast een paar enthousiaste mensen bedanken met wie al enige interactie is geweest en die hier warm voor lopen! Zij zijn op twitter te vinden @Morgen5ter @Claudiaislief @markantje @beetjeobsessief en @ericclaus1

Dank voor het lezen en draag nooitmeerbuitenslapen.nl een warm hart toe!

Groet, Frank

Meer info op:
https://www.facebook.com/pages/Nooit-Meer-Buiten-Slapen/796459020424678
https://twitter.com/nooitmeerbuiten
https://heerliefde.wordpress.com/

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: