Kat van de rekening

0

“Ehhhhh…… kunnen wij er een kat bij hebben?” vroeg mijn echtgenoot.
Ik keek hem eens bedenkelijk aan en vroeg “Hoezo?”
“Nou, mijn collega en haar vriend zijn uit elkaar en ze mag haar kat niet meenemen naar het hotel.”

Als dat het hele verhaal was geweest had ik ‘Nee’ gezegd. We hebben namelijk al twee van die mormels. Ons huishouden is druk zat. En een nieuwe kat in huis introduceren is lastiger dan het lijkt. Ik had niet zo’n zin in een hok vol ruzie. Want die twee kattenkoppen van mij kunnen een partij knokken.

Maar natuurlijk was dat niet het hele verhaal. De collega in kwestie had een relatie beëindigd met de lokale doorgesnoven cokeverstrekker die er geen moeite mee had om haar eens even lekker in elkaar te rossen. Omdat ze halsoverkop was vertrokken en niet direct bij haar kon, richtte hij zich op haar spullen. Haar auto kreeg ze terug met lek gestoken banden, vol met krassen en een flinke stapel boetes. Alles wat ze niet mee kon nemen krijgt ze nooit meer terug. En meneer kwam haar wel even opzoeken in het hotel waar ze nu verblijft.

De kat was ook niet veilig. Het beestje was nog geen dag in het hotel en iemand (waarschijnlijk een van de vriendjes van de gestoorde ex) had expres de deur open gezet zodat hij weg zou lopen. Eigenlijk zou hij de volgende ochtend al naar ons toe komen, maar uiteindelijk heeft ze twee dagen naar hem moeten zoeken.

Ondertussen zocht meneer de buurtterrorist haar op op het werk, waar hij toch verbazend veel weerstand kreeg van haar mannelijke collega’s. Verbolgen zei hij tegen enige Marokkaanse collega dat zij moest oprotten naar haar eigen land (Polen), want Nederland was zijn land. Dat is niet zo’n goede tekst tegen een Marokkaan, maar gelukkig had die meer verstand dan deze cokesnuiver en bleef het bij een woordenwisseling.

Enfin, drie dagen later kwam hij dus. Een 6 maanden oude bengel genaamd Frankie. En na 2 dagen beledigd buiten te hebben gezeten beginnen mijn oude katten langzaam aan hem te wennen.

We konden wel merken dat hij een zware week had gehad toen hij aankwam. Twee keer verhuizen in korte tijd en ook nog twee dagen verdwaald zijn, was hem niet in de koude kleren gaan zitten. Het beestje was doodmoe.

En natuurlijk heeft hij me helemaal ingepakt. Hij is keurig opgevoed, hij sloopt nauwelijks, is erg aanhankelijk en hij kletst de oren van je kop. Alles wordt beantwoord met een melodieus ‘prrrrieuw’ en als hij je kwijt is gaat hij je roepen. Vooral als je ineens de badkamer of de slaapkamer in verdwijnt.

Zijn oude baasje mist hem wel erg maar is blij dat het goed met hem gaat. Ze kon hem toch niet houden in het hotel, maar het is voor haar een hele geruststelling dat het beestje nu ook veilig is en buiten het bereik van haar ex.

Het is eigenlijk wel sneu als je bedenkt dat zo’n doorgesnoven gek in staat is om zo’n klein dier iets aan te doen om zijn ex-vriendin te treiteren.

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: