Joeps vakantietips 1: De Wildlands in Emmen

0

Wildlands Emmen, foto door Kris.

Op vakantie gaan biedt voor ons altijd een uitdaging. Want onze Joep (13) kan door zijn autisme zichzelf niet zo goed vermaken. En daarom moeten wij, naast het bekende zwemmen en waterfietsen in een bekend bungalowpark, uitstapjes bedenken. Voordeel daaraan is, dat we nog eens wat van Nederland zien.

Omdat u dat zeker ook zou moeten doen. Bespreek ik deze zomer een aantal leuke trekpleisters in Nederland. Met onze autistenbril op natuurlijk.

Terwijl heel Nederland op vakantie is of gaat, zijn wij al in juni geweest en de reis bracht ons dit jaar in Drenthe. We zijn al eens eerder in Drenthe geweest. En als we daar zijn staat er altijd een bezoekje aan de dierentuin van Emmen op het programma, wat mag gelden als een van de mooiste dierenparken van Nederland.

Vroeger heette dit het Noorderdierenpark, maar na een verhuizing naar de rand van de stad is de naam veranderd en heet het nu Wildlands Adventure Zoo Emmen.

Wildlands is een mooi ruim opgezet dierenpark met grote dierenverblijven en veel oog voor detail wat betreft de aankleding. Het leuke en vernieuwende in dit dierenpark is dat er ook pretparkelementen zijn toegevoegd. Een mooie toevoeging, want eindeloos langs dierenverblijven slenteren met kinderen gaat gauw vervelen. Vooral voor een kind als Joep die het nut of de lol van klimrekken niet in ziet is dit een welkome afwisseling.

Nu zei ik al eerder dat we in juni op vakantie waren en juni is niet zo’n goede maand om doordeweeks naar een dierentuin (of pretpark) te gaan. Dat is namelijk de tijd van de schoolreisjes. We zijn daarom niet alle attracties geweest en hebben de meeste verblijven in sneltreinvaart bekeken. Want als Joep ergens niet tegen kan zijn het gillende kinderen.

Wildlands is verdeeld in drie gebieden: Nortica, Jungola en Serenga.

Nortica is het gebied waar de dieren die op en rond de Noordpool of Zuidpool leven zitten. Dit gebied is niet zo groot en we zijn er redelijk snel doorgelopen. Joep vond vooral de ijsbeer die tegen het glas aan in het water een lekker stuk vlees verorberde erg indrukwekkend en het voeren van de zeeleeuwen vond hij erg leuk.

In Nortica is er ook twee keer per dag een zeeleeuwenshow en een simulator waarin een rit over de Noordpool wordt nagebootst. Maar met een complete schoolklas voor ons hebben we besloten die niet te doen. Misschien leuk voor een volgend bezoek.

In Jungola zitten, hoe kon het ook anders, de dieren die in de jungle wonen en de olifanten.

Wildlands Emmen, foto van Kris.

Ik zelf vond de kas met de vlinders heel mooi. Joep vond het echter vreselijk. De aanwezige schoolkinderen maakten veel te veel herrie en de vlinders vond hij eng. Dus daar wilde hij heel snel uit. Jammer voor mij, maar vlinders kijken zat er niet in.

De olifanten vond hij echter wel heel mooi en daar hebben we dus redelijk lange tijd bij het buitenverblijf gezeten.

De in de tweede kas zitten lories, slingerapen, ringstaartmakis en nog veel meer dieren. Door het tempo van Joep hebben we de meeste dieren echter niet gezien. Wel hebben we de boatride in de kas gedaan die over het water langs de dieren gaat, maar we hadden niet veel geluk met dieren spotten. De boatride zelf is erg leuk om te doen. Voor Joep was dit ook even een rustmoment, waarop hij lekker kon zitten en rondkijken.

Het grootste deel van Wildlands is de Serenga. Hier zitten de grote landdieren zoals leeuwen, kamelen zebra’s giraffen en ook de nijlpaarden kun je hier vinden. Het was echter een erg warme dag, dus veel actie van de dieren, die het sowieso altijd al rustig aan doen, was er niet te verwachten. In de Serenga kun je met de een vrachtwagen/bus een minisafari doen door het verblijf met de zebra’s giraffen en struisvogels.

Verder is er een enorm bavianenverblijf. Joep vond het leuk om naar de spelende bavianen te kijken. Het grappige aan de bavianen is dat ze ongeveer met dezelfde interesse terug lijken te kijken.

Er  zitten er ook allerlei kleinere dieren als stokstaartjes en prairiehonden in Serenga. Die dieren zitten niet achter hekken maar de paden lopen dwars door het verblijf heen. Dat is heel erg leuk omdat je dan de dieren goed kan zien.

Helemaal op het einde van de route is er een achtbaan de tweestrijd. Deze achtbaan is een zelfde soort baan als Joris en de Draak in de Efteling, waar twee treintjes tegen elkaar ‘strijden’ om de eerste plaats. Hier zitten uiteraard geen dieren, maar is als afsluiter wel leuk om te doen. Wij zijn niet in de achtbaan geweest, want Joep vindt achtbanen eng.

Als dierentuin is Wildlands echt de moeite waard om te bezoeken. Het is een mooie dierentuin met ruime verblijven waarbij je zowel de dieren goed kunt zien als dat er rekening is gehouden met de (minimale) leefruimte die de dieren nodig hebben. En ook voor kinderen is er genoeg vermaak in de vorm van speeltuinen en attracties.

Met een kind als Joep moet je het een beetje treffen. Veel van ons plezier hangt ook af van het andere publiek. En ook vindt hij dieren bekijken op zich maar stom en saai. Maar dat neemt niet weg dat door de aankleding en afwisseling in dit park het voor Joep een van de leukere dierentuinen is.

Wildlands Emmen, foto van Kris.

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: