Joeps eerste woordjes

0

Joep bij de Vliegende Hollander.

Ik ben als een kind zo blij. Eindelijk, nu Joep 13 jaar is, begint hij een beetje te praten.

Het waren mijn vriendinnen die het als eerste opviel. Die merkten op dat Joep meer variatie in zijn klanken had en één van hen kon zelfs woorden herkennen. Ik hoorde die klanken en bijnawoorden natuurlijk ook wel, maar na 11 jaar wishful thinking juich je niet zo snel meer.

Maar sinds ons weekendje Efteling van afgelopen week, hoef ik het niet meer te ontkennen: Joep probeert te praten.

De laatste dat van het weekend liepen wij naar Symbolica. Joep wilde eigenlijk nog langer bij de Vliegende Hollander kijken, maar dat hadden wij na 40 minuten wel gezien. Dus ik zei: “Kom Joep, we gaan naar Symbolica.” “Boiecaa” was zijn antwoord. Ik was zo trots. En hij zij het niet één keer. Iedere keer als ik het woord Symbolica zei, zei hij het na.

En daar bleef het niet bij. Joep herhaalt steeds vaker woorden, zoals auto, eten, punt en papa. Ook op het kinderdagcentrum merken ze dat hij af en toe woordjes probeert na te zeggen.

Het is voorlopig alleen maar herhalen en je moet soms goed je best doen om een woord te herkennen. Soms moet je zelfs een beetje je fantasie gebruiken. Maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb weer een klein sprankje hoop dat Joep zich in de toekomst verbaal kan uitdrukken en dus nog meer kan ontwikkelen. Want daar gaat het mij uiteindelijk om.

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: