Joep, mag het wat zachter?

3

herrie

Laatst hadden Joep en ik een pittige discussie.

Joep vindt het leuk op filmpjes op de computer te kijken. Sinds hij zelf weet hoe hij de volumeknop moet bedienen, moet dat op standje burenruzie. Aangezien ik geen zin heb in onnodige ruzie met de buren en ook niet vroegtijdig doof wil worden, zet ik het volume dan ook regelmatig zachter. Joep zet het volume dan vervolgens weer harder, maar meestal niet zo hard als dat het eerst stond. Daar neem ik dan meestal genoegen mee.

Maar vorige week werden Joep en ik het echt niet eens over het volume. Ik vond dat half open, standje 10 best acceptabel was, terwijl Joep vond dat het filmpje echt op standje 20 geluisterd moest worden. Na de zoveelste keer corrigeren en nee zeggen, besloot Joep te gaan gillen en huilen. En als ik ergens niet tegen kan……!

“Dan ga je naar bed!” zei ik resoluut. Mopperend en stampend liep Joep naar zijn slaapkamer en kroop in bed. Daar ging hij nog nasnikkend een boekje lezen. “Ga maar even afkoelen.” zei ik, voordat ik de slaapkamer verliet.

Na een kleine drie kwartier zag ik Joep weer uit zijn kamer komen en richting de computer lopen. Hij was erg rustig. Hij keek nog even naar me, om te zien of ik iets zou zeggen. Ik zei niets. Natuurlijk mag hij op de computer spelen, als hij het geluid maar op een acceptabel niveau houdt. En dat deed hij. Hij hield het zo waar de rest van de tijd vol om binnen de aangegeven grenzen te blijven. De ‘straf’ had dus wel indruk gemaakt.

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

3 reacties

  • Oei, nou ik hoop het niet. Ik heb hier natuurlijk wel aan gedacht en houdt er ook wel rekening mee. Behalve de volumeknop van de computer hebben we nog niet echt indicaties dat zijn gehoor achteruit gaat. Meestal klaagt hij dat alle geluiden te hard zijn, door zijn handen voor zijn oren te houden.
   Ik heb eerder het idee dat het met overprikkeling en niet uit een patroon kunnen stappen te maken heeft. Maar ik houd zeker rekening met zijn gehoor
   X Kris

 1. Rolande De Bruyn on

  Ik moet je bewonderen, mijn vriendin heeft ook een zoontje met autisme en kan er soms helemaal doorzitten, soms praat ze juist tegen een muur……Heb door haar ook begrepen dat er grote verschillen in zijn, gelukkig leeft haar zoontje niet helemaal in zijn eigen wereld, kan ie nog deel uit maken van hun gezin, en vindt hij nog contact met zijn zusje …..Veel moed x

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: