Joden als pion

0

Dr. Fritz Klein staat tussen de lijken in Massagraf 3 in Bergen Belsen. Foto via https://en.wikipedia.org/wiki/Bergen-Belsen_concentration_camp

Ik had het afgelopen weken weer een paar keer aan de stok, met een aantal zich rechts noemende tweeps over Israël, de Joden, Jodenvervolging en antisemitisme. Door mijn, af en toe wat felle, antifascistische reacties schijn ik namelijk de indruk te wekken dat ik de Jodenvervolging en het antisemitisme niet zo serieus neem.

Niets is echter minder waar. Ik neem de mensen waar ik het mee aan de stok heb echter niet zo vreselijk serieus. En waarom dan wel niet? Nou omdat, volgens mijn niet al te bescheiden mening, je als je de Holocaust en Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog werkelijk serieus neemt, je nooit met droge ogen kan zeggen dat vluchtelingen uit oorlogsgebieden en dictaturen zonder meer op moeten rotten naar hun eigen land. Zelfs niet als het Afrikanen en/of moslims betreft.

Wij kunnen dankzij onze onmetelijke nieuwsbronnen weten dat landen als Eritrea, Afghanistan, Syrië of Iran niet veilig zijn voor bepaalde groepen mensen. Dat die mensen marteling en de dood te wachten staat als ze terugkeren. Dan kun je in mijn ogen niet zeggen dat die mensen terug de martelkamers in moeten. Dan heb je volgens mij de verschrikkingen van de Holocaust niet begrepen.

Ook stel ik mij vragen bij wat voor een beeld de Nederlander tegenwoordig van antisemitisme heeft? Antisemitisme wordt tegenwoordig in een adem genoemd met de Islam. Maar dat is maar deels terecht. Want ook al het is waar dat veel moslims vol vooroordelen over Joden zijn en zich ook vreselijk antisemitisch uitlaten, is het niet zo dat antisemitisme zo diep geworteld in hun geloof zit als wij denken.

Sterker nog, de Europeanen zijn door de eeuwen heen vele malen antisemitischer geweest dan de moslims. Zo hadden de Romeinen bijvoorbeeld al een ontzettende hekel aan Joden en alles wat daar op leek. En daar hadden ze ook allerlei leuke martelpraktijken voor uitgedacht. Het christendom heeft eeuwenlang de Joden verantwoordelijk gehouden voor de dood van Jezus en heeft het volk daardoor op alle mogelijke wijzen onderdrukt, gepest en gemarteld. Deze opvatting is trouwens nog steeds de wereld niet uit. Bijvoorbeeld in Amerika zijn er nog steeds hele volksstammen die overtuigd Jodenhater zijn met deze reden.

Deze afschuw voor Joden was koren op de molen van de Nazi’s die een zondebok nodig hadden voor alle (economische) problemen.
Het is niet heel moeilijk om een toch al bevooroordeeld volk een rad voor de ogen te draaien en daarmee je perverse theorieën en fantasieën die je op de zondebok wilt uitvoeren, goed te praten.

Na de Tweede Wereldoorlog was het trouwens nog niet gedaan met de Jodenhaat in Europa. In de Sovjet Unie verdwenen er vele Joden. De Sovjets steunden de Arabische landen in de oorlog tegen Israël en Joden werden per definitie als landverrader gezien. En in de rest van Europa was Jodenhaat weliswaar taboe, maar niet weg. 1900 jaar antisemitisme vaag je niet met één oorlog weg.

Het antisemitisme van de moslims van tegenwoordig wordt vooral aangewakkerd door de oorlog met de Palestijnen. Opgeleukt met bloedsprookjes overgewaaid uit het Europees christendom. En hier en daar een quote uit de Koran die naar hartenlust worden herhaald door fanatieke geestelijk leiders.

Nu ga ik hier niet beweren dat de moslims beter zijn dan wij als het gaat om antisemitisme. Want wat men tegenwoordig nieuw antisemistisme of islamitisch antisemitisme noemt liegt er niet om. Maar ik vraag me wel serieus af hoe begaan vele ‘rechtse’ Nederlanders werkelijk zijn met het lot van de Joden. Kan het ze werkelijk schelen wat er met de Joden is gebeurd voor, tijdens en na de Holocaust of zijn de Joden enkel interessant omdat ze tegen moslims vechten? Hebben ze nu eindelijk echte bondgenoten of zijn de Joden gewoon weer een pion?

Iedereen die dit leest, heeft het recht om zich beledigd te voelen of zich juist niet aangesproken te voelen.

bronnen:

https://en.wikipedia.org/wiki/Antisemitism

https://en.wikipedia.org/wiki/New_antisemitism

https://nl.wikipedia.org/wiki/Antisemitisme

https://nl.wikipedia.org/wiki/Dhimmi

https://www.amnesty.org/en/countries/

https://www.gaysite.nl/actueel/2018/04/verbod-op-homoseksualiteit-in-heel-indonesie

https://www.nu.nl/tag/Syri%C3%AB

https://www.ad.nl/binnenland/zij-durven-niet-terug-naar-afghanistan~a273293a/

https://twitter.com/edwin_koning bedankt voor het plaatje

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: