Hoorntje liefde

0

Het strand winderig en bij vlagen koel, lag ik daar topless te genieten. In de ene hand een cocktail, zo’n  *Sex on the Beach* die je schijnbaar oneindig kunt drinken. In de andere steevast een peuk. Het deerde me niet dat iedereen om me heen opschrok van de hevige zwerm vliegende mieren. Ik lag toch half weg te doezelen.

Plots hoorde ik een gil. Ik zat gelijk rechtop. Het gillen kwam van een vrouw die driftig langs het golvende water liep en wanhopig op zoek was naar haar kind. De vrouw bleef schreeuwen met wat blijkbaar de naam van het kind was dat weg was gelopen.

Mijn oog viel op het kleine meisje dat pal naast mij zoet zat te spelen met een emmertje en schepje. Toen ik naar het kindje keek, reikte ze me een schepje zand aan en glimlachte eens vriendelijk. Zo schattig dat ik ook maar teruglachte en begreep uit het gemurmel van het kind dat ze snakte naar een beetje water, zodat ze lekker verder kon aanmodderen.

De man kwam teruggelopen vanuit de zee, en mompelde dat er paniek was uitgebroken om een verloren kindje. Ik keek hem eens aan, keek weer naar het kleine kindje, naar de vrouw die *desperately seeking child* was en stond vlug op. Ik pakte het kindje heel voorzichtig op, viste naar het emmertje en schepje en rende richting de vrouw die haar kind zo even kwijt was geraakt.

Toen ik bij de vrouw aankwam, hield ik het kleine meisje in uitgestrekte armen richting wat mogelijk de moeder was. De vrouw slaakte opnieuw een kreet en nam het kind in haar armen.

‘Gevonden!’ riep de bijeengekomen meute.

‘Paniek voorbij!’ dacht ik.

Ik liep terug naar de man die het geheel eens van een afstandje bekeek. En vertelde dat ik het al raar had gevonden dat het kindje helemaal in d’r up daar zat te spelen.

Een kwartier later kwam de moeder met kindje, dat haar best moest doen niet te likken van de ijsjes onze kant uit. Gul strekte ze haar handjes uit en gaf ons er ieder een.

Dat aanzicht van het lieve tevreden koppie van zo’n peuter betekende genoeg liefde op mijn hoorntje.

Afbeelding: takazart / Pixabay

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: