Himmelhoch jauchzend, maar toch nog steeds dat cynisme

0

Je herkent dat vast wel, dat moment dat je je absoluut gelukkig waant. Dat is er zomaar opeens. Soms duurt het enkele momenten zelfs. Soms zelfs dagen, een week, een maand. Voor je het weet, waan je jezelf in balans. En kan ook net zo snel weer verdwijnen, alsof het er nooit geweest is.
Er zijn wel – wat kleinere – irritaties, maar die blaas je weg als was het een wens richting die Paardenbloem. Ik bedoel, daarnet moest ik nog dat pokken-eind fietsen door storm en regen. En hoewel ik dat beslist niet als een hobby beschouw scheld en tier ik even, voor zolang ik er doorheen moet, en schud het later weer van me af. Binnen brandt de schouw immers, is er warme chocolademelk met slagroom, is er die knusheid die je zelf maakt.

En toch, iets ergert me. Ik moet iets met dat enge positivisme. Ik ga er maar al te vaak vanuit, dat het geen eeuwigheid zal duren. Dus geniet ik er daarom minder van. Het is alsof je bij de pakken neer gaat zitten in de angst voor wat komen gaat. Ben ik cynisch? Accepteer ik ‘geluk’ niet langer als zijnde een soort van in balans zijn met mezelf?

Ik werp mezelf op mijn sofa, en denk daar eens even diep over na. Wat betekent voor mij dit moment? Moet ik mezelf laten onderzoeken op ADHD, omdat ik nu even een extreem hoogtepunt ervaar? Of ben ik nu eindelijk op het punt gekomen dat ik vriendjes kan zijn met mezelf? Dat ik zelfs mijn eigen gezelschap heb leren waarderen? Is dat mijn manier om met eenzaamheid om te gaan? Als dat het al is?

Ik schud mijn hoofd, en bestraf mezelf snel voor mijn gedachten. Waarom zou je iets wat goed is, stuk praten of kapot maken door al te cynisch te zijn? Snel sta ik op, zucht even diep en laat mezelf weer vrolijk zijn. Ik maak mezelf maar wijs, dat zelfs geluk mijn eigen zienswijze is. En dat het leven niet alleen over rozen gaat, wisten we al.
What the heck, Paardenbloemen zijn ook mooi…

 

531568 / Pixabay

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: