Het vervolg van Het volmaakte huis: What a wonderful world

0

‘Wow, you look like a million dollar!’ Steven keek zijn ogen uit. Ze zag er klassiek, tijdloos mooi uit. Haar moeder had haar donkere haar in een chique lage knot achter op haar hoofd gedaan, ze was subtiel opgemaakt, en haar figuur was adembenemend met die slanke grijze jurk. Wat een prachtige vrouw om mee uit te gaan…
‘Lief, die jurk is dus wel een succes,’ concludeerde ze. ‘Hij kostte geloof ik ook a million dollar. Hij komt bij m’n moeder uit de kast… Je vindt het dus wel wat?’
‘Lekker kontje.’
‘Ow mannen! Jullie denken ook maar aan een ding!’
‘Klopt!’ grinnikte Steven. ‘Ik wil je nu zoenen, mag dat? Of ga je dan slaan?’
‘Ik sla nooit mooie mannen,’ Fenne gaf hem een snelle kus. ‘En jij ziet er echt geweldig uit, weet je dat?’
‘Dat zei m’n schoonmoeder ook al.’
‘Nou dan klopt het, die weet dat,’ ze kuste hem glimlachend nog een keer, langduriger.
‘…Moeten we echt al weg?’
‘We zijn al fasionably late Steven.’
Jammer, wat hem betreft hoefden ze de slaapkamer niet uit vanavond.
‘…Mannen zijn echt zo dom, weet je,’ zei ze, toen ze in de auto zaten.
‘Tuurlijk zijn we dom schat, want?’
‘Nee jij niet, jij hoort daar niet bij, jij bent echt de enige man die ik ooit heb ontmoet die z’n hersens kan blijven gebruiken als hij bij me in de buurt is. Daarom ben ik ook met je getrouwd. De rest loopt allemaal z’n pik achterna, serieus. Moet je straks maar kijken. Wij zijn nog nooit samen op zoiets groots geweest, dus dat weet jij niet. Maar ik krijg zo meteen allemaal van die kwijlende mannen achter me aan. Daarom kan ik ook zo makkelijk zaken met ze doen, ze luisteren toch niet, ze kwijlen alleen maar. Hoe dom kan je zijn… Eigenlijk verheug ik me er nu al weer op, blehh!’ Er klonk nu echte walging door in haar stem.
‘Jeetje,’ zei Steven geamuseerd. ‘Ik geloof dat ik ergens midden in dit mannenhatende betoog een compliment heb gekregen. Dank je wel, denk ik?’
‘Ja dat was een compliment, zie je wel, jij luistert tenminste naar me.’
Fennes tragedie, dacht Steven, the beauty with the brains. Zou dat het zijn: als je zo mooi bent wordt er niet naar je geluisterd maar alleen naar je gekeken. En ze had juist zo ontzettend veel te vertellen dat de moeite waard was. ‘Ik luister graag naar je hoor, lieverd.’
‘I know,’ zei ze, zachter. ‘We komen er alleen zo weinig aan toe, aan echte gesprekken… waarom hebben wij het toch altijd zo hectisch?’
Steven glimlachte. ‘Dat zou ik ook graag willen weten.’

dior-grey-grey-metallic-woolsilk-blend-off-shoulder-dress-product-2-14587888-620781462_large_flex dior

Wil je meer lezen? Je kunt de romans ‘Het volmaakte huis’ deel 1  en 2 hier bestellen: Romans bestellen

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: