Guinness book of world records

15

In een wereld van misère en hopeloosheid is er een levend document waar we altijd op kunnen vertrouwen: Het Guinness book of world records. Ik zeg dit omdat de laatste tijd de meest belachelijke records ons weer spreekwoordelijk op de oren vliegen.

Persoonlijk heb ik het hele Guinness book of records nooit begrepen. Wat dacht Sir Hugh Beaver, toenmalig directeur van Guinness Breweries in hemelsnaam toen hij met dit boek begon? Iets als: “Ik ga allerlei bezopen stunten van mensen bijhouden.” Waarschijnlijk had hij die dag te veel van zijn eigen bier gesnoept.

Van alles wat je maar kunt verzinnen bestaat tegenwoordig wel een record, het ene nog zinlozer en achterlijker dan het ander. Recente records zoals het grootste ballondier en de langste verticale formatie skydivers. Maar er zijn natuurlijk ook langst durende tongzoen, langste snor, grootste pan paella, het hoogste bierkrattenbouwwerk, het snelst een liter bier achterover slaan, de hoogste stapel bowlingballen……moet ik door gaan?

En wat heeft de wereld aan dit soort records? Niets, helemaal niets. Het kost veel geld, tijd en ruimte. Het levert nauwelijks tot niets op voor de wetenschap, de economie, het milieu of de wereldvrede. Het is alleen leuk om te doen en het levert je natuurlijk jouw ’15 minutes of fame’ op. Maar eigenlijk zijn YOLO-acties die op z’n hoogst een T-shirt waard zijn.

Maar als je het dan eenmaal behaald hebt, sta je toch maar mooi in het Guinness book of records. En je krijgt een mooie oorkonde. Totdat er weer een andere veel te rijke doel- en richtingsloze idoot met een zelfde kansloze hobby jouw record verbreekt.

Ik neem er nog eentje. Proost!

200px-Glas_GuinnessFoto via Wikipedia gemaakt door Henkgron

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

15 reacties

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: