Genderneutraal, nee bedankt.

0

Of je nou op Twitter of Facebook of welk ander sociaal medium zit of niet, je wordt om je oren geslagen met de LGBT-beweging en de bijbehorende genderneutraliteit, het jeukbegrip van 2017.

Er was een tijd dat ik de afkorting LGBT nog wel eens verwarde met BLT, maar dat zou ik nu niet meer durven. (Stel je voor dat ik een tomaat beledig met zijn seksuele geaardheid.)

Maar even serieus.

Zijn we niet met z’n allen een beetje aan het doorslaan en de LGBT-beweging in het bijzonder? Wat mij betreft schiet ze in haar drang naar emancipatie haar doel totaal voorbij.

Ja, natuurlijk is het belangrijk dat homoseksuelen gelijk worden behandeld als heteroseksuelen. En natuurlijk hebben homoseksuelen en transgenders recht op bestaan. Moeten ze zich op alle plaatsen in de samenleving veilig kunnen voelen. En ook zou je geslacht of seksuele geaardheid niet moeten uitmaken bij het vinden van een baan, de hoogte van je salaris of wat dan ook. Maar hebben we daar echt genderneutrale toiletten en NS-boodschappen voor nodig?

Bovendien wil ik helemaal niet genderneutraal zijn. Ik ben namelijk erg blij met mijn gender. Ik ben een vrouw en ik wil dan ook als mevrouw of dame aangesproken worden. Ik wil niet gedwongen worden om een deel van mijn identiteit op te geven omdat een ander zich daar dan prettiger bij voelt. Als mijn gender jou aanstoot geeft zegt dat meer over jou dan over mij.

Er is eigenlijk maar één moment dat ik mij graag genderneutraal gedraag. En dat is als ik heel erg nodig moet plassen op een drukke dag in de Efteling. Maar of de heren daar nou zo blij van worden????

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: