Gelijkheid tussen man en vrouw: In je kracht staan

0

Ik heb dat altijd een jeukterm gevonden, dat  ‘in je kracht staan’ als advies voor vrouwen.  Is je leven kut? Ga dan vooral in je kracht staan! Dan komt het helemaal goed.

Maar hoe dan? Het is verzonnen door een coach die graag goeroe van de kudde wilde worden, denk ik. Iemand die veel, blind achter hem aanlopende, volgers wilde hebben, wanhopigen, hopend op HET antwoord, DE verlossing, graag aangedragen op een gouden schaaltje dank u.
Dat goereren zou die coach best nog wel eens gelukt kunnen zijn met dit buzz-word want als ik zie hoe onzeker veel vrouwen nu, anno 2016 nog in het leven staan, kan zo’n goeroe gruwelijk misbruik maken van de situatie en flink zijn zakken vullen. Als ik zie hoe we vaak onzeker, boos of verdrietig reageren op mannen denk ik: potverdomme trek eens een paar stevige schoenen aan om in je kracht te gaan staan want zo wordt het nooit wat! Die goeroe-coach heeft een punt! Een unique selling point!

Waar gaat het toch mis, dames? Waarom laten we ons die sekse- ongelijkheid nog steeds aanpraten? Of beter nog: Waarom voelen vrouwen zich nog steeds aangesproken en gekwetst als een man een rotgeintje maakt over de ‘vrouwTjes’? En waarom reageren we dan ook nog gekwetst, lekker nog meer olie op het vuur gooiend, zodat we nog veel meer van die rotgeintjes kunnen verwachten?

We kunnen natuurlijk die man blijven veroordelen voor zijn gedrag, dat is wat ik meestal zie gebeuren.

Die klotemannen, horken, mannetjesputters, ze moeten maar eens….

Ze moeten maar eens wat? Inbinden, veranderen… zelf vrouw worden misschien?? Leg de schuld bij die ander, dan hoef je zelf niets te doen. Lekker makkelijk.
Is het een verrassing als ik voorspel: dat gaat nooit gebeuren.  We zijn nu eenmaal anders PUNT. Fact of life. Leg je er bij neer.
We schieten er geen moer mee op door te denken dat die ander nog veel meer moet veranderen dan hij al deed. Want wat helaas ook een fact of life is: Als wij vrouwen ons kwetsbaar blijven opstellen door vanuit ons minderwaardige gevoel te reageren zal er altijd een dominante  rotreactie terugkomen. Een vaak ook nog natuurlijke instinctieve reactie door hormonen gestuurd. Lang leve het testosteron en het oestrogeen.

Maar wij waren toch meer dan onze hormonen?!

Ja,  dat hoop ik wel. Vanuit mezelf bekeken weet ik het ook echt heel zeker. De mannen om mij heen hebben mij nooit, op geen enkel moment in mijn leven, als minder, of ongelijkwaardig behandeld. Ik durf zelfs te zeggen: ongeacht hun ras of afkomst, kleur of geloof. Het maakte nooit verschil.
Ik spreek en reageer altijd vanuit mijn eigen optiek: die van gelijkheid. Ik kijk een man, elke man, recht in de ogen, zonder twijfel. Of wacht: IK STA IN MIJN KRACHT!!! Dan snappen we het misschien beter.

Omdat ik mezelf nooit ongelijk VOEL, en dit blijkbaar ook uitstraal, reageert die man automatisch als gelijke. Misschien reageert hij naar andere vrouwen toe wel heel anders, ook dat weet ik bijna zeker. Ik kom echt niet alleen maar ideale mannen tegen in mijn leven, breek me de bek niet open. Het ligt echt puur aan wat ik persoonlijk uitstraal. Een mooi mechanisme, basis gedragsbiologie en psychologie:  Lichaamstaal, taal en uitstraling als wisselwerking.

Ik ben wel anders, geslacht ‘vrouw’, maar ik ben zonder enige twijfel gelijk aan jou, geslacht ‘man’.
En dan mag die man best eens een rotgeintje maken, en ik kan daar ook vaak hartelijk om lachen, (zelfspot is een goed teken van zelfverzekerdheid!) maar dat grapje kan hij met dezelfde vaart weer teruggekaatst krijgen, ik word daar ook niet onzeker of verdrietig van als vrouw. Waarom zou ik? Ik krijg er immers geen ongelijk gevoel van want ik BEN niet ongelijk, die man kwetst mij er dus ook totaal niet mee.
De weg naar gelijkheid tussen man en vrouw, hij was lang en donker, maar ik zie echt licht aan de horizon.  Dames, ik had nooit verwacht dat ik deze huiveringwekkende term  nog eens een keer zou gebruiken maar:

HOU OP MET JANKEN EN GA POTVERDOMME EENS IN JE KRACHT STAAN!

 

vintage-man-woman-couple-conflict-black-and-white-photography

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: