Het geheim van een goede democratie

2

Het is al jarenlang mijn stokpaardje. Dat ik geloof in de kracht van democratie, als alle spelers zich tenminste aan de regeltjes houden. Dat men moet luisteren naar elkaar, water bij de wijn moet kunnen doen, elkaar niet moet overschreeuwen,

haha2DIALOOG.

In mijn ideale wereld lost dat alle problemen op, of tenminste, kan men ze bespreekbaar houden en de kans op consensus zo groot mogelijk houden.

Ik heb dan ook al een groot deel van mijn leven een gruwelijke hekel aan ‘de zwijgende meerderheid’. Daar heb je niets aan in zo’n ideale wereld. Die denken vanalles, maar er komt niets uit. En dan achteraf klagen. Ik zou ze wel een schop willen geven, ALLEMAAL.

DOE IETS

Ik heb vaak genoeg geprobeerd in mijn blogs die zwijgende meerderheid een beetje te prikkelen en uit te dagen, door iets uit te vergroten of ietwat belachelijk te maken, om die discussie en die reacties alsnog op gang te krijgen… maar ineens… was de koek hier ook op. Kreeg ik steeds meer de  lul- maar- tegen- mijn- reet- attitude, met als bonus een diep en hartgrondig het- zal- mijn- tijd- wel- uitduren- gevoel. Goh, dat komt me bekend voor!

km110412vw41s2012-04-16-14-04-44_color

Zo betrap ik mezelf er keer op keer op dat ik onderwerpen waar ik iets mee zou moeten zonder wroeging naast me neer leg en vervolgens denk *naahh, iemand anders zal mijn mening vast al veel beter verwoord hebben dus laat maar* , en *veel succes met de daaropvolgende discussie!*
Met name dat laatste, daar zit het hem in, volgens mij, ik ben moe van het voor mijn mening uitkomen. Dat is verdomd hard werken en gaat je blijkbaar niet in de koude kleren zitten. Het onvoorstelbare lijkt dan ook gebeurd te zijn:

 

IK BEN DE ZWIJGENDE MEERDERHEID!!

En ineens denk ik, zou dat het zijn? Zou dat de grootste, stille, kracht van de democratie zijn? Dat je elkaar uiteindelijk gewoon suflult, en dat de meest hardnekkigen hun zin krijgen simpelweg doordat ze alleen overblijven?

De winnaar is… degene met de langste adem. Hoera.

 

img_20161105_074709

 

Kap nàh!! Lekkâh belangrèk

Illustraties: Haagse Harry van Marnix Rueb

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

2 reacties

  1. Ik herken wat je schrijft en begin mezelf er ook op te betrappen.
    Toch blijf ik proberen om uit te komen voor m’n overtuigingen en meningen en ik zal er ook met enige onregelmatigheid over blijven posten.

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: