Geen Stijl

3

Ik weet wel dat de site niet voor niets GeenStijl.nl heet en dat je met een onderschrift dat luidt “Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend”, niets van enige nuance hoeft te verwachten. Toch wisten Pritt Stift en de reaguurders me met het item “Ondertussen. Op de Haagse Hogeschool…” toch weer te verrassen. Hoewel er op de site, regelmatig onderwerpen aan bod komen die aanzetten tot nadenken, was dit artikel niets meer dan wat de site belooft.

Het ging om deze foto, met daarbij een flauw, nietszeggend onderschrift:

tumblr_inline_noujthLRBY1solr4q_1280

Een spreuk over de vrijheid van meningsuiting, daar zijn de Geenstijlers toch voor, zou je zeggen. (Hoewel de poëzie waarschijnlijk niet aan hen besteed is, maar dat terzijde.) Toch hadden de reaguurders geen goed woord over voor deze spreuk, want de naam van de studente stond ze niet aan.

Haar naam verraadt namelijk dat ze haar roots heeft in het Midden-Oosten of Noord-Afrika. Als je zo’n naam hebt, ontneemt dat je het recht om iets over de vrijheid van meningsuiting te zeggen. Uit de naam is namelijk onomstotelijk vast te stellen, dat deze studente een boerkadragende fundamentalistische moslima is, die de vrijheid van meningsuiting met voeten treedt.

Bovendien het gaat wel om onze vrijheid van meningsuiting. Iedereen die ook maar de schijn heeft van een islamitische achtergrond, moet daarom zijn kop houden. Zij hebben helemaal geen recht op deze vrijheid, toch?

Dus geheel in de stijl van het item “Ondertussen. Op de Haagse Hogeschool…” heb ik een vraag voor de GeenStijlers en reaguurders:

Wil je de pot of de ketel zijn?

A. De pot (want ik ben een bekrompen eikel)

B. De ketel (want ik ben een bekrompen eikel)

C. Maakt niet uit als ik maar niet zwart ben.

D. Ik snap de vraag niet.

 

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

3 reacties

  • Helemaal met je eens. Voor de volledigheid, moet je eigenlijk ook het stuk waaraan gerefereerd wordt lezen. Dan merk je dat en het feit dat er erg ongefundeerd en grof wordt gereageerd op de foto, en daar heb ik kritiek op.
   De tekst van de blogger was werkelijk nietszeggend.
   Ik kijk op niemand neer en sta open voor andere meningen.

   Bedankt voor je reactie

 1. Kris,
  Jammer dat je het zo ziet want nu zit je op hetzelfde niveau:
  Is deze niet veel beter: vrijheid van meningsuiting is een recht, geen plicht…..

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: