Gaat u maar voor mevrouw

0

Ik riep naar een paar jongens op de voetbalvereniging om een mevrouw voor te laten gaan. Geen van hen reageerde! Ik vroeg mij af waar de hoffelijkheid gebleven was. Ben ik al zo’n ouwe lul geworden? Denken jongens er niet meer aan en verwachten meisjes het niet meer, of vinden ze het niet meer leuk?
Als ik een vrouw in haar jas help krijg ik altijd een dankjewel. Als ik een vrouw voor laat gaan eveneens. Dus heeft het nu met lompigheid te maken of zijn we nu zo geëmancipeerd dat dames het niet meer willen? Die laatste indruk krijg ik nooit als ik me hoffelijk opstel.
Vindt niet iedereen het leuk om middels een gebaar een bijzondere behandeling te ontvangen? Dat laatste zal zeker het geval zijn maar dan vraag ik me meteen af of ik dan sommige vrouwen niet beledig door ze zo te behandelen. Ik maak me daar eigenlijk niet heel druk om omdat ik vrouwen niet anders zie dan mannen. Mannen laat ik namelijk ook gerust voor gaan als blijk van genegenheid. Het zit hem wat mij betreft niet in het geslacht maar in de aandacht voor de ander. Die kan blijken uit dit soort gebaren maar ook uit andere attenties.
Het houdt de maatschappij leefbaar en minder ik-georiënteerd. Dat is waarom ik de deur voor een ander openhoud of een ander in zijn jas help.
Hoe waardeert u die ander?

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: