Gaan we stemmen? Wees geen schaap!

1

Dit blog werd geïnspireerd door een filmpje dat ik doorgestuurd kreeg van Erdogan die zijn toespraak hield, gevolgd na elke uitspraak door een beeld van een kudde blatende schapen.
Zijn wij eigenlijk wel beter, bedacht ik mij toen. Als ik hoor hoeveel mensen hier in Nederland klakkeloos meneer Wilders aanhangen. Nu mag je best weten dat ik geen aanhanger van hem ben en een deel van Nederland zal mij dan ook vast een landverrader vinden of iets in die trant.

Waarom ben ik geen aanhanger?

Meneer Wilders zegt op te komen voor de Nederlanders. Maar is dat eigenlijk wel zo?
Nu ben ik een 19 jarige snotneus en ik mag voor het eerst echt stemmen dit jaar. Wat mij nu opvalt is dat een deel van de Nederlanders maar klakkeloos achter meneer Wilders aanloopt en keihard met hem mee blaat. Zonder er over na te denken wat voor consequenties de maatregelen hebben die meneer Wilders wil doorvoeren.
Want we zijn bang, en als mensen bang zijn gaan ze zich gedragen als een kudde schapen. Mensen zijn onder invloed van angst geneigd om elkaar maar te volgen en na te doen.

Neem het meisje wat raar is in een klas, waar niemand vrienden mee wil zijn omdat ze raar is. Stiekem lijkt ze jou toch een aardig persoon en vind je het eigenlijk zielig dat niemand met haar om gaat. Maar uit angst loop je toch achter het overgrote deel aan van de klas. Bang dat jij ook raar gevonden wordt. En ook het overgrote deel van die klas is daar bang voor, weet ik uit ervaring.

Wat nou als we geen fuck zouden geven om  wat andere mensen vinden en minder fucks proberen te geven om de dingen waar we bang voor zijn?! Nou ja, in die zin dat je nog rationeel kan denken. En dat je dan niet als een dom schaap achter degene aanloopt die de grootste mond heeft.

Zit het dat echt  in het sociale aspect, is het de aard van ons beestje? We volgen altijd de mensen met de grootste mond. En ik dacht dat dat na de middelbare school zou stoppen, ahumm…

Terugkomend op die blatende schapen.  Misschien was je tijdens je middelbare schooltijd zo bezig met dat rare meisje te vermijden dat je niks hebt opgestoken van de geschiedenis les.  Ik heb daar wel iets geleerd: namelijk dat de geschiedenis zich herhaalt.

Om dat te vermijden, laten we eens wat anders proberen, laten we dit keer eens niet blatend achter elkaar aanlopen, en niet op de grootste schreeuwer stemmen die onwerkelijke standpunten heeft!

 

 

Afbeelding: Alexas_Fotos / Pixabay

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

1 reactie

  1. Beste An,

    Je mag er trots op zijn dat je een van degenen bent die openlijk voor zijn/haar mening uitkomt. Maar als ik naar de jongeren kijk dan maak ik me toch wel een beetje zorgen. Waarom? Ik ben ook geen PVV fan, al heeft zelfs die partij enkele punten waar zelfs ik me in kan vinden. Maar jongeren stemmen volgens de laatste peilingen massaal VVD, D66 en groen links. En dat terwijl de VVD de werkende mens zowat aan de bedelstaf heeft geholpen door alle lastenverzwaringen waar we steeds minder voor terugkrijgen, D66 die ondanks de grote mond van Pechthold mede verantwoordelijk is voor afschaffing van de studiebeurs en invoering van het leenstelsel en Groen links die ondanks popie-jopie meneer Klaver het leven onbetaalbaar maakt voor jongeren en gepensioneerden, want tegenover alle gigantische milieuheffingen die hij in wil voeren komt alleen compensatie voor werkenden te staan. Bovendien stimuleren ze alle 3 de ‘ieder voor zich’ mentaliteit en leveren ze ons nog meer over een een geldverslindend Europa dat ons onze verzorgingsstaat kost. Nederland draagt per hoofd van de bevolking het meeste af aan Europa en krijgt er het minste voor terug. Dat zijn maar enkele van de vele negatieve punten van deze partijen. Dus die tendens onder jongeren baart mij grote zorgen.

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: