Expatblues: Reïncarnatie als Saudi

4

Als er reïncarnatie bestaat dan wil ik mijn volgend leven geboren worden in een Saudisch gezin. Waarom wil ik dat, omdat je als kind alles mag. Echt alles!!

Heerlijk krijsen in de mall zonder consequenties. Achter een balie kruipen, in de etalage springen, een bediende schoppen of de roltrap blokkeren, alles is grappig en wordt grappig gevonden en als het niet grappig is dan is het toch grappig. Wat een vrijheid! Met zes jaar moet je maken dat je wegkomt want dan begint de serieuze opvoeding, maar tot die tijd leef je het leven van een god.

Er rent een nanny 24/7 achter je aan en zodra je kunt praten kun je die commanderen om je te bedienen. Het leven bestaat uit gekoesterd en verzorgd worden. Grenzen zijn erom continu overschreden te worden. Samen met je 5 andere broertjes en zusjes maak je het zo gek als jezelf wilt. Als baby zijnde zit je lekker bij papa op schoot terwijl hij auto rijdt en telefoneert. Als peuter hang je uit het autoraampje en als kleuter uit het dakraam. Iedereen knijpt een oogje toe dus ook de politie.

Opvoeden begint pas bij een jaar of 6 en tot die tijd ben je niet opvoedbaar dus niet verantwoordelijk voor wat je doet. Nu ben ik het met ze eens dat baby’s een IQ van een pinda hebben en weinig snappen maar de gemiddelde peuter kent echt het woord NEE wel.

Ik ben er na 26 jaar werken in de kinderopvang van overtuigd dat kinderen grenzen nodig hebben en dan het beste functioneren. Kinderen vinden het namelijk prettig om te weten waar ze aan toe zijn. Ik ben zeker niet van de autoritaire opvoeding maar een balans tussen wat wel en niet kan moeten wij ze als volwassenen leren.

Als de leeftijd van 6 wordt bereikt ziet het leven er hier ineens heel anders uit. Wat altijd mocht, mag niet meer en lijfstraffen zijn niet vreemd. Ik hoorde deze week van een man dat hij littekens had omdat hij door zijn vader aan zijn polsen was opgehangen en was bewerkt met een waterslang. Hij vond dit terecht, want ja, hij was nu eenmaal stout geweest, en hij had veel respect voor zijn vader.
Hmmmmm hier gaan mijn pedagogische haren toch wel van overeind staan.

Je slaat het er wel in maar niet uit, is mijn redenering altijd geweest.

Wat voor verknipte volwassenen krijg je hiervan ? Ik heb hier geen antwoord op, maar het is vast niet gezond voor de geestelijke gezondheid van een mens.

Nu zeg ik niet dat wij het in de westerse wereld allemaal beter doen, want wij zijn niet superieur, maar we doen het wel anders. In Nederland vinden we het ook steeds moeilijker om consequent te zijn en onze kinderen iets te weigeren. Er zijn talloze pedagogen bezig met nieuwe opvoedingstechnieken om het beste uit onze kinderen te halen. Ik denk dat wij daarin wel eens teveel doorslaan, maar in ieder geval denken we erover na en hebben wij gelukkig een verbod op de pedagogische tik.

Ik zeg: nodig Jo Frost hier voor een paar maandjes uit.

10953914_10206146313520532_435769110922082808_o

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

4 reacties

  1. Repelsteeltje on

    Baby met een IQ van een pinda???
    Wat een onzin! Erg
    jammer dat dat er in staat….waarschijnlijk heb je er zelf nog geen……

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: