Elke dag is dierendag

0

Jij was altijd al goed in het redden van dieren, en ik droomde met je mee. Altijd had jij een plan wat we samen konden uitvoeren om de wereld te redden en een dier in het bijzonder.  We hadden slakken en sprinkhanen, salamanders en padden tussen de bramen en het hoge gras, en jouw hond en jouw kat wandelden met ons mee.
We determineerden samen een platgereden vogel: ‘Als we nu dat besje uit de keel van het dode vogeltje halen dan kan hij weer ademen’, besloten we. ‘En anders zetten we hem gewoon op’. Dat deden mensen met een dood dier, wisten we.
We stopten het vogeltje in een emmer met een zeefje erop, voor het geval het alsnog weer ging ademen. Dat de emmer een dag later leeg was weet ik niet aan het feit dat mijn moeder op dat moment de vuilnis aan de straat zette. De wonderen waren immers de wereld nog niet uit, en die wereld was goed en simpel in de ogen van een kleuter.
Wij waren er voor de dieren en de dieren waren er voor ons, en we droomden samen van een leven met die dieren. We wisten nog niets van wreedheden en domheden en onverschilligheden, van wat de mens een dier aan kan doen. Gelukkig niet.
Voor ons was elke dag dierendag.

We werden samen groot, en ontdekten samen de verschrikkingen die een mens een dier laat doormaken. We waren ontzet, en vaak ook vol ongeloof, voor een idealistische dromer komen feiten vaak veel te hard aan. Maar we bleven vasthouden aan ons plan: wij moesten nog steeds de wereld redden en een dier in het bijzonder. Want dat ene geredde dier is wat telt. Dat maakt die wereld weer voor heel even een wonderlijke plaats, en goed, en simpel.
Hee lieve vriend van me, jij pakt het tegenwoordig groot aan, deze dierendag ben jij ver weg, aan het andere eind van de wereld, waarschijnlijk om honden uit een kookpot te redden. En ik hou het wat kleiner, ik red voor het einde van de dag vast nog wel een paard van een begriploos mens. Voor ons blijft elke dag dierendag.

Nu nog voor de rest van de wereld.

Wil je mijn vriend Robert steunen in zijn werk voor NoToDogMeat? (global campaign to help end the Suffering of Dogs and Cats in the Meat Trade) Kijk op: http://www.notodogmeat.com/

11214389_621290584672889_7781951902949638443_n

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: