Een inhoudsloos sprookje over bagger

0

Sinds inhoudsloze sprookjes schrijven niet geheel en al meer zonder gevaar is twijfel ik wat ik hier neer moet zetten. Zal ik het hebben over giftige brulkikkertjes, of over onschuldig gekwetste prinsesjes? Of over beide?
Nu is het zo dat ik persoonlijk erg veel hou van onschuldige prinsesjes. Ik vind ze vaak erg verrassend en waardeer ze derhalve enorm. Maar ik hou ook zielsveel van giftige brulkikkertjes, sommigen van hen kus ik zelfs. Ook met verrassend resultaat, door die kus kan de kikker zomaar in die prins veranderen waar je een goed genuanceerd gesprek mee kunt hebben. Dat gegeven maakt mijn keuze wat lastig.

Ik heb het dus even een dagje laten bezinken. Gewoon gedaan alsof er niets aan de hand was in mijn eigen kleine koninkrijkje. Alsof er geen boze gifkikkertjes en gekwetste prinsesjes waren. Dat is een prettige toestand, moet ik eerlijk zeggen, ik zou dat ook best lang vol kunnen houden. Maar het zit toch wat dwars in de maag hier. En ik ben niet de enige, zie ik. De verontwaardiging rispt elke keer nog hoog op.

Natuurlijk, we hebben allemaal gelijk, vanuit ons eigen sprookjesuniversum  bekeken. En dat elkaar veroordelen en negeren gaat ook best goed vanuit ons eigen veilige kasteeltje. Het sprookje heeft ondertussen, als ik het goed zie, dan ook alle ingrediënten van een bestseller:
Prinsesjes die gekwetst zwijgen en negeren, Kikkertjes die maar doorkwaken, en Onderdanen die oordelen al naar gelang het land waar ze bijhoren. Oh ja, en De Zwijgende Meerderheid niet te vergeten: IK!

Hee wacht eens! Dit komt me bekend voor! Zou dit sprookjes dan toch inhoud hebben? Ik weet namelijk ineens hoe het heet:
‘De weg naar nergens heen’.
Je weet wel, het gaat over die weg waar we met zijn allen steeds op terecht komen als de emoties gaan overheersen op onze ratio: de weg waar de nuance totaal links ligt en die linea recta de inhoudsloze bagger van ons eigen gelijk in verdwijnt.
En daar jullie nu toch al rondstampen in de bagger, heb ik besloten schoon te blijven. Ik blijf zwijgende meerderheid. Bevalt best goed. Ik leefde nog lang en gelukkig.

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: