Een beetje respect graag.

17

Iedere keer als één van onze schrijvers op de Dagelijkse Spiegel over het onderwerp overgewicht en diëten schrijft, breekt de pleuris uit. We mogen niks zeggen over het volgevreten volk dat zich Nederlands noemt, want dan discrimineren we en zijn we respectloos. Overgewicht is blijkbaar een precair onderwerp.

Nu kan ik heel politiek incorrect zeggen dat ik niets tegen dikke mensen heb, omdat ik vriendinnen met overgewicht heb, maar dan maak ik me net zo onsterfelijk belachelijk als Martin Šimek.

Dus ik ga het heel anders stellen. Ik heb namelijk inderdaad een paar vriendinnen die kampen met extreem overgewicht. Van hen weet ik dat ze ontzettend gediscrimineerd en nagekeken worden en dat is echt niet lollig. Zeker niet als je weet hoe erg ze hun best doen om hun lijf weer onder controle te krijgen. Ik heb enorm veel bewondering voor deze meiden.

Maar………….dames en heren, te zwaar, te dik of veel te dik, waarom moet ik respect voor jullie hebben als jullie dat voor jezelf niet eens kunnen opbrengen? Als je dit aantrekt en ermee in het openbaar treedt, hoeveel respect heb je dan eigenlijk voor jezelf?

dikkekontencollage

Ik loop toch ook niet met een naveltruitje om mijn zwangerschapsstriae aan de wereld te tonen? Ik draag toch ook geen hotpants zodat iedereen mijn tekenen van cellulitis hoeft te aanschouwen? Waarom moet ik dan wel naar overtollig vlees in veel te kleine broekjes kijken. Ik vind dat onsmakelijk met uw welnemen. Toon een beetje respect voor je medemens en vooral voor jezelf. Kleed jezelf een beetje fatsoenlijk aan.

Dat doen mijn vriendinnen namelijk wel. Die zijn misschien te zwaar, maar zetten zichzelf niet in de uitverkoop. Dat is ook een vorm van eigenwaarde en zelfrespect.

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

17 reacties

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: