Echte kerels koken groots, met vuur, en houden van stevig

0

Echte kerels koken groots, met vuur, en houden van stevig en heet eten !!
Steeds meer mannen zeggen dat ze koken als hobby hebben. Sterker nog, je telt niet meer mee als niet een minimaal achtpitskooktoestel, een stoomoven, een Japanse messenset en tenminste een buitenkeuken of -oven hebt.
In al dat mannengeweld staat ook Rudolph van Veen zijn mannetje. Hij is meesterkok en meesterpatissier, en waarschijnlijk door dat laatste wordt hij door mannelijk Nederland niet helemaal serieus genomen.
Als je graag een grove en haast dierlijke passie voor eten hebt vind je het toch lastig als iemand je probeert te enthousiasmeren voor het versieren van een cupcake of ander bakseltje. Dat is iets meer voor die heel-Holland-bakt-dames. Te veel gepriegel dat weinig toevoegt aan de smaak. Hoewel het oog ook wat wil, gaat onze Rudolph daar een beetje te ver in. Naast dat gefreubel met chocola of een of ander smaakvol crèmetje spreekt hij ook niet tot de verbeelding van stoere koks door zijn Taste of Life- achtige Brabantse gezelligheid. Het heeft allemaal wat vrouwelijke trekjes.

De echte Brabantse gezelligheid van bier en worstenbroodjes past wel weer in de mannelijke keuken, maar het toefje dat Rudolph heet past niet in deze wereld. Heb je ook wel eens op zijn zweverige armpje gelet, Rudolph pakt veel dingen met een hand vast en zijn andere hand zweeft daar een beetje verwijfd achteraan. Dat maakt het beeld alleen nog maar meer compleet. En dan hebben we het natuurlijk niet over zijn immer strakke kapsels dat zijn leeftijd moet verbergen.
Als cherry on the Rudolphcake, de sluitzin van het programma, de Makkelijke Maaltijd, een soort Belastingdienst reclame, ‘gemakkelijker kunnen we het niet maken, maar wel lekkerder’. Is dat voor mannen??
Nee, mannen, koks die te paard de wildernis in gaan en stierenballen eten van net gecastreerde kalveren of konijnen laten vangen door een adelaar en dat alles bereiden op een zelf gestookt vuurtje onder een kraakheldere sterrennacht, dat zijn de mannen die tot onze verbeelding spreken. Laat Rudolph zich maar richten op het damesachtige publiek van Nederland.

 

Vind jij deze site ook de moeite waard?

Klik dan op deze link naar PayPal.com om een contributie te doen.

Waarvoor onze dank!

Leave A Reply

%d bloggers liken dit: